Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 17:50 4 116 49

Путин предупреди: Русия ще реагира на опитите за нарушаване на стратегическия паритет

  • русия-
  • нато-
  • ракети-
  • владимир путин

Москва е притеснена, че противоракетна отбрана ще позволи на западните ѝ противници да изоставят военната доктрина, която в продължение на десетилетия не позволяваше на ядрените сили да се атакуват взаимно

Путин предупреди: Русия ще реагира на опитите за нарушаване на стратегическия паритет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия ще реагира на опитите на други страни да нарушат "стратегическия паритет". Това предупреди руският президент Владимир Путин, визирайки глобалната система за противоракетна отбрана, разполагана от САЩ и техните съюзници, информира "Ройтерс".

Русия е притеснена, че ефективната противоракетна отбрана ще позволи на западните ѝ противници да изоставят взаимно гарантираната военна доктрина, която в продължение на десетилетия не позволяваше на ядрените суперсили да се атакуват взаимно.

"Ние знаем много добре, че някои от нашите чуждестранни партньори няма да спрат да се опитват да нарушат този паритет, включително чрез разполагане на елементи от глобалната противоракетна отбрана в непосредствена близост до нашите граници", отбеляза Путин на съвещание с военното ръководство и компании от военнопромишления комплекс.

"Не можем да пренебрегнем тези заплахи за сигурността на Русия и ще реагираме адекватно на тях", предупреди той.

Путин коментира също така, че участието на командния кораб на Шести флот на ВМС на САЩ Mount Whitney в учения на НАТО в Черно море било част от тенденция към по-голяма военна активност на Запада близо до границите на Русия.

"Можем да го зърнем с бинокъл или през прицел мерника на съвпадащи отбранителни системи", коментира Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 логично

    16 80 Отговор
    Ами , каквото почукало - такова се (и) обадило бе ,тов. Путин.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тавана се завъртя

    72 11 Отговор
    Сега Вова е Котката,всичко останало е цър-цър-цър..
  • 4 Айде

    78 14 Отговор
    Удриии Вова-тия крави не са от нашите...и цял свят векове наред ще ти благодари....
  • 5 Историк

    69 7 Отговор
    Аз имам три ниви по около 20 декара всяка,две в северна България,едната в южна до Слънчака.Мои са така че аз ще разполагам с тях както си реша-мисля да пиша на Путин да ги ползва за бази,все някоя ракета ще се побете дори и на такава площ,пари не искам!

    Коментиран от #35, #41

  • 6 Волен Сидеров

    65 15 Отговор
    Целта на германците и англосаксонците е да унищожат бялата славянска раса в лицето на Русия и Източна Европа и да превърнат собственото си бяло население в мултирасова мюсюлманско джендърско и да приемат имигранти от Латинска Америка Африка, Арабия, Турция и Индо Китайските държави

    Коментиран от #9, #27, #42

  • 7 Винету

    9 40 Отговор
    Кой му пука от Уганда с ядрени бомби?

    Коментиран от #18

  • 8 Човека Коза

    49 11 Отговор
    🇧🇬 ВЕЧНА ДРУЖБА🇷🇺 См.ърт за обора!
  • 9 Гого

    6 22 Отговор

    До коментар #6 от "Волен Сидеров":

    Ти имбесил ли си?
  • 10 стоян

    12 56 Отговор
    Путин пак вдига адреналина на гладните руснаци с врага който напада Русия -Иначе как да обясни на бедните руснаци защо в най богатата държава на природни ресурси -минималната заплата е 260 лв в Русия
  • 11 rusnak

    26 6 Отговор
    Я ги тресни да сенасерат.

    Коментиран от #16

  • 12 От страни

    28 2 Отговор
    Радиопреговори на америански авианосач 16 октомври 1997 година.

    Испанците: - Тук е А-853, моля завийте на 15 градуса на юг, за да избегнете сблъскването с нас.

    Американците: - Съветваме ви вие да завиете на 15 градуса на север за да не се сблъскате с нас.

    Испанците: Отговора е отрицателно. Повтаряме, завийте на 15 градуса на юг за да не се сблъскате с нас.

    Американците (друг глас): С вас говори капитана на кораба на Съединените Щати на Америка, завийте на 15 градуса на север за да не се сблъскате с нас.

    Испанците: Не смятаме вашето предложение нито възможно нито адекватно, съветваме ви да завиете на 15 градуса на юг за да не се сблъскате с нас.

    Американците: С вас говори капитан Ридчард Джеймс Ховард, командващ на авианосач ЮСС Линкълн, на воено-морския флот на Съединените Щати на Америка, втори по величина военен кораб на американския флот, нас ни съпровождат два крейсери, шест истребители, четири подводни лодки и многобройните кораби на подръжка, Аз не ви съветвам, аз ви заповядам да промените курса ви на 15 градуса на север, в противен случай ще бъдем принудени да вземем необходимите мерки за обеспечване на безопасноста на нашия кораб, Незабавно се махайте от нашия курс.

    Испанците: С вас говори Хуан Мануел Салас Алкантара, Ние сме двама. Нас ни съпровождат куче, вечеря, две шишета бира и канарчето, което сега спи. Нас ни подържа радио «Канал 106 – ексремални ситуации на море». Ние никъде не смятаме да завиваме, щото се намираме на

    Коментиран от #43

  • 13 Вангелия

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "логично":

    Правилно - такова ще почука на вратата на обора . Ръката на мъртвеца.
    Ще има нов пролив между Мексико и Канада.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 TURKIYE 🇹🇷

    4 36 Отговор
    Срещнали се Американец Руснак Българин и Турчин ,първо американеца казал нашите жени в Америка са много отворени и разкрепостени втория казал но това нищо не е ние в Русия сме толкова пияни че налитаме и на кози ,а нашите жени са толкова смотани рускините че се клатят и с всеки един чужденец без значение българина рекъл абе ние сме толкова много силно прости че и на турските мъже даваме отзад докато теглим 👅 по оная работа на турскините турчина отсякъл като най умен и мъдър абе ние като най големите пичове 🚩 клатиме всички хубави българки рускини и американки подред на български мъжки одрани кожи направени на килими докато туркините ни придържат оная работа 😆😆😆🍻🍺😆😆😆

    Коментиран от #19, #26, #29

  • 16 Фека Лий

    4 11 Отговор

    До коментар #11 от "rusnak":

    ... и после да възстанови СеСеСЕРЕ , нали?!
  • 17 От страни

    30 2 Отговор
    Испанците: С вас говори Хуан Мануел Салас Алкантара, Ние сме двама. Нас ни съпровождат куче, вечеря, две шишета бира и канарчето, което сега спи. Нас ни подържа радио «Канал 106 – ексремални ситуации на море». Ние никъде не смятаме да завиваме, щото се намираме на сушата, и сме фар А853 на нос Финистър на Галисийското крайбрежие на Испания. Нямаме ни най малко понятие кое место заемаме между испанските фарове. Можете да вземете всички ши.ани мерки, които смятате за необходими и да правите всичко какво искате за безопасноста на вашия ши.ан кораб, който ще се разбие в тези ши.ани скали. Затова още веднъж, настоятелно ви препоръчаме да направите най осмисленото нещо – променете вашия курс на 15 градуса на юг за да не се сблъскате с нас.
    Американците: ОК, прието. Благодаря. Край на връзката.

    Коментиран от #22

  • 18 бравос

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Винету":

    Много добре се изказваш за краварника. Аз бих рекъл , Буркина Фасо.
  • 19 бух льо

    24 0 Отговор

    До коментар #15 от "TURKIYE 🇹🇷":

    Нищо не разбрахме от смотаните ти съчинения.
  • 20 жендърнята

    40 2 Отговор
    DN: НАТО е миролюбива организация, Русия е агресор ??!!!
    Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в ексклузивно интервю за Dagens Nyheter !!

    Интересно , а кой нападна Сирия ,Ирак ,Либия ,Йемен ,Сърбия ,Афганистан ..........
  • 21 От страни

    35 4 Отговор
    Има закони на физиката: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Сър Исак Ньютон го е казал. Ще слагат ракети ама ще се правят от руска страна неща за елеминиране на тези ракети, то да не е камения век - Ще сложат радари противоракети, то може краварска ракета и да е на 12 минути ама кой ше и позволи да лети тия 12 минути. Ама горко им на тия дето ще ги сложат тия авмерикански ракети, ама румънци ли, българи, чехи или поляци.. Слагат си на гърба една голема мишена, а отдолу надпис "ние сме глупаци"

    Коментиран от #30

  • 22 Дай

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "От страни":

    целия разговор от началото, за да е пълен майтапа. Браво!

    Коментиран от #32, #33

  • 23 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    19 4 Отговор
    След 1989г се създаватСДС,БСП и ГЕРБ.
    Тези партий се състоят от бивши ,,комунист,,дисиденти.
    Това са комунисти предатели,които продадоха България за долари.
  • 24 az #Контрапропаганда

    26 3 Отговор
    По отношение на флагмана на американския 6-ти флот Путин заяви: "Можем да го гледаме през бинокъла или през прицела" .... :))))

    Коментиран от #28

  • 25 В.В.П.

    19 2 Отговор
    Владимир ,се бъзика..Той знае ,докъде стигат силиците,на НАТО и съюзници...Със САЩ ,,и англетата ,е малко по сложно ,но Путен ,има план за всичко...Тоя ,бяс е с ,4 хода преди ,саксонците..От ,Майдана се получи доста..Преди това от Чечня .,После Сирия..И ,те така.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 В.В.П.

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Волен Сидеров":

    Сидеров,,в България,им се получава..Бледоликите,намаляха много ..!
  • 28 Рико

    4 25 Отговор

    До коментар #24 от "az #Контрапропаганда":

    Москва да си опича акъла, че ще гледа капака на ковчега от вътрешната страна. Вече се случи; пред очите ви се случи; с вас се случи. Без пушка да гръмне СССР умря. вие обаче продължавате да сте "велики" и нещо на света да обяснявате. Господ преди да вземе живота, акъла взема. На предпоследното стъпало сте.

    Коментиран от #31, #34

  • 29 Nnn

    27 0 Отговор

    До коментар #15 от "TURKIYE 🇹🇷":

    В този стил:
    Грък, турчин и българин говорят кой колко дини може да носи.
    Гръкът казва 4 дини по две под всяка мишница.
    Турчина го надцяква с пет дини по две под всяка мишница и една на хуиия, а българина казва 7 дини, ама го молят да обясни как се носят 7 дини.
    Ганьо отговаря по една диня под мишница и един турчин на хууя:)
  • 30 Ами

    16 3 Отговор

    До коментар #21 от "От страни":

    Дааа, а за съжаление ние пак сме на грешната страна(глупаците)! Но руснаците са братски народ и са великодушни, ще ни простят поредната глупост защото знаят че 90% от българите сме техни приятели! Путин е много мъдър държавник, а получава и помощ свише така че Русия за доста кратко време успя да възвърне своите позиции на световна сила с която всеки трябва да се съобразява! Висшите Сили, които постоянно наблюдават какво се случва на планетата и са готови да реагират моментално няма да позволят(и не за първи път)на мръсната жидоанглосаксонска сган да нападне Русия, на няколко пъти са стопирали техните опити за вмешателство и атака като един от последните пъти беше тази пролет когато двата краварски кораба НЕ влязоха в Черно море въпреки че се заканваха много......тогава не се посочи никаква причина защо се върнаха обратно малко преди да влязат в Черно море.......били са блокирани от летящ кораб на Висшите Същества, които ние наричаме извънземни.......и това не се случва за пръв път, в краварника много добре знаят че НЯМА да им бъде позволено да нападнат Русия, но понеже не могат да измислят никакъв друг начин продължават да опитват, докато най-накрая изядат дървото(което ще стане съвсем скоро). Висшият Разум на Вселената(БОГ)се грижи нещата да се наредят по най-правилния начин и след като ЗАПАДналите не взимат от дума, ще бъдат наказани жестоко......тяхното наказание вече е започнало, но тепърва за тях предстои най-лошото! Докато Русия и нейните приятели, в

    Коментиран от #36

  • 31 az #Контрапропаганда

    14 2 Отговор

    До коментар #28 от "Рико":

    САЩ са тези, които вървят по пътя на СССР...
  • 32 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Дай":

    Два-три коментара нагоре е началото.
  • 33 От страни

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Дай":

    И в тубата го има аудио файл.
  • 34 От страни

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Рико":

    Малкия и глупав Рико.. Това за вземането на акъла толкова искрено го казваш, и то с разбиране и то с личен опит - сега разбирам що плещищ тия глупости тку - вече си го минал стъпалото с вземането на акъла.
  • 35 От страни

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Плюс 20 декара във врачанско и два на морето за почивна база.
  • 36 Казуар

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Ами":

    Икономиката на Русия е колкото на Италия.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 страдай,страдай и крещи

    2 4 Отговор
    русофил,херо мустака ще те посети 😊
  • 40 Българин

    1 6 Отговор
    Тоя пък ревльо не се спря бе.Все нещо мрънка, все предупреждава... деееа смешника.Никой не го бръсне за слива.
  • 41 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Вие русогнилите сте брутални предатели.
  • 42 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Волен Сидеров":

    Славянството е руска измишльотина и ние не сме никакви славяни по простата причина, че славяни няма и никога не е имало.Не случайно по нашите земи всичко, което откриват археолозите е от траките и римляните.От измислените славяни няма нищо, защото и тях не ги е имало.Последните години ,,братята" руснаци започнаха да се изкарват траки, за да остане мита за братските народи.

    Коментиран от #45

  • 43 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "От страни":

    Още ли вярвате в тая простотия бе другари?
  • 44 681

    1 4 Отговор
    щом го е шубе джуджето, всичко е наред
  • 45 2111

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Ако беше учил и чел малко повече, НЕбългарино, щеше да знаеш това, което знаят и малките деца, а именно, славянството произлиза от поляците и техният ПАНСЛАВИЗЪМ, прочети малко и не плещи глупости. Излагаш се. А славяните са реално съществуващи народи с много близък говор и традиции. Ние българите сме част от тези народи, разбираме взаимно говора си. Ама небългарите това не го знаят, щото са друга вера май? Или не?

    Коментиран от #47

  • 46 Варненец

    0 3 Отговор
    За "НЕсловяните": Словянете са от Владивосток до Прага и от Мурманск /де факто Северния полюс/ до остров Крит. Словянската азбука, глаголицата съдържа като фигури произношението на 38-те словянски фонеми /звуци/ през средата на 9 в. Всички словянски народи тогава /вкл поляците, наскоро откриха в Южна Полша глаголически текст с 3 полски диалектни особености/ започват веднага да пищат на глаголица. Русите пишат повече на кирилица, която също съдържа 14 глаголически знака. "Чети, говедарче" - заглавие на стихотворение от Вазов. А идеята за панславизма идва от Хърватска през 16 в.

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мосфилм

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Варненец":

    Много си зле пич Отчайващо зле
  • 49 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Варненец":

    Азбуката другарю е БЪЛГАРСКА, не славянска.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания