Отидете към основна версия

3 036 29

Папа Франциск с предупреждение: Времето за спасяване на планетата изтича!

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • климат-
  • глобално затопляне

84-годишният папа е отявлен защитник на околната среда и е наричал изменението на климата "безпрецедентна заплаха", изискваща спешни действия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Времето за спасяване на планетата изтича, предупреди в писмо папа Франциск, и изрази съжаление за отсъствието си от преговорите за климата в Глазгоу.

Кризисната среща на върха COP26, на която преговарящите се борят за начини за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5-2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалните нива, приключва утре, съобщи БНТ.

В писмото до католиците в Шотландия папа Франциск посочва, че срещата на върха е "предназначена да разгледа един от най-големите морални въпроси на нашето време: опазването на Божието творение".

"Времето изтича, този случай не бива да се пропилява, за да не се наложи да се изправим пред Божия съд за това, че не сме били верни настойници на света, който Той е поверил на нашите грижи", пише папа Франциск.

84-годишният папа е отявлен защитник на околната среда и е наричал изменението на климата "безпрецедентна заплаха", изискваща спешни действия.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини