Отидете към основна версия

2 224 11

Рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза в САЩ

  • свръхдоза-
  • сащ-
  • нарткотици-
  • наркотик-
  • починали-
  • жертви-
  • джо байдън

В голямата си част тези смъртни случаи са били причинени от синтетични наркотици

Снимка: Shutterstock

Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза наркотик за едногодишен период - над 100 хиляди, предаде Франс прес, като се позова на здравните власти, съобщи БТА. Този мрачен праг е бил преминат за първи път и това е съвпаднало с пандемията от новия коронавирус.

Между април 2020-а и същия месец тази година в САЩ са били регистрирани 100 306 починали от свръхдоза наркотик - 28,5 процента повече в сравнение с предходния 12-месечен период, съобщиха днес Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Представителка на американската федерална агенция отбеляза, че в голямата си част тези смъртни случаи са били причинени от синтетични наркотици като незаконно произведен фентанил.

"Моята администрация се ангажира да направи всичко, което е в нейните правомощия, за да се бори срещу зависимостта от наркотиците и да сложи край на тази епидемия от свръхдози", заяви в комюнике президентът на САЩ Джо Байдън. Той добави, че докато Съединените щати продължават да постигат напредък в борбата с коронавируса, те не може да пренебрегват тази епидемия, засегнала семейства и общности в цялата страна.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини