Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 07:04 2 220 11

Рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза в САЩ

  • свръхдоза-
  • сащ-
  • нарткотици-
  • наркотик-
  • починали-
  • жертви-
  • джо байдън

В голямата си част тези смъртни случаи са били причинени от синтетични наркотици

Рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените щати са регистрирали рекорден брой смъртни случаи от свръхдоза наркотик за едногодишен период - над 100 хиляди, предаде Франс прес, като се позова на здравните власти, съобщи БТА. Този мрачен праг е бил преминат за първи път и това е съвпаднало с пандемията от новия коронавирус.

Между април 2020-а и същия месец тази година в САЩ са били регистрирани 100 306 починали от свръхдоза наркотик - 28,5 процента повече в сравнение с предходния 12-месечен период, съобщиха днес Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Представителка на американската федерална агенция отбеляза, че в голямата си част тези смъртни случаи са били причинени от синтетични наркотици като незаконно произведен фентанил.

"Моята администрация се ангажира да направи всичко, което е в нейните правомощия, за да се бори срещу зависимостта от наркотиците и да сложи край на тази епидемия от свръхдози", заяви в комюнике президентът на САЩ Джо Байдън. Той добави, че докато Съединените щати продължават да постигат напредък в борбата с коронавируса, те не може да пренебрегват тази епидемия, засегнала семейства и общности в цялата страна.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пижо

    45 3 Отговор
    Пък аз си мислех, че няма по - смъртоносно нещо от К19? Сега излиза, че локдауна и седенето в къщи убива повечко а?

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    21 3 Отговор
    сигурно защото не са се ваксинирали. хора, локдаун, срес и упреци водят до много повече починали отколкото от вируса. нима починалите от липса на здравно обслужване, от отлагания и отказ за лечение няма, така ли? проверете регистрите с колко са се увеличили смъртните случаи на хората с диализа, понеже не им е осигурена такава. пак са 25% отгоре. ами депресията, ами самоубийствата? значи да се докусират върху вируса може, но да се фокусират върху нещо, което води до смърт на над 100х.души не може.

    Коментиран от #11

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 12 Отговор
    ДРОГАТА е опиат предимно на бедните СЛОЕВЕ на ОБЩЕСТВОТО
  • 5 Ян Бибиян

    25 0 Отговор
    Имах ученик Алекс Очоя На 17 години беше На парти в частен дом му дават коктейл от наркотик Умира веднага Никой не осьдиха казаха че сам се е дрогирал по негово желание Така че това е сташно да убиват млади хора Те нямат идея какво им предлагат Вьртят се печалби за милиони САЩ са огромен производител на наркотици Но няма никога да го признаят
  • 6 Лудница

    24 0 Отговор
    Превърнаха света в място на олигофренията застъпването продаването на душата за пари и вещи. Изкуствено измислени бедни и богати всеки е жив на тази земя и има право на всичко.
  • 7 плевен

    21 0 Отговор
    Тези, които 2020г. палеха магазини и полицейски коли да не би да бяха чисти? Байдън стана президент с техните гласове.По улиците на големите градове, управлявани от Демократите вече се появиха "метадонови мили ". Палаткови лагери от наркомани, построени направо по булевардите. Какво ще направи Байдън на своите избиратели, след като не може да спре собствения си син да се боцка?
  • 8 Ох тежко се живее в българия

    5 1 Отговор
    Хахаха, сега който си отиде от вваакс. Ще кажат чее наркоман. Измислих го.
  • 9 Пешката

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пижо":

    А бе защо света не се бори с наркоразпространението така както с ковид? Наркоманията май е по мащабна и вредна.
  • 10 провинциалист

    7 0 Отговор
    Освен потискане на централната нервна система, другият ефект от предозирането е потискане на дишането, което се третира с изкуствена вентилация и оксигенация. Всички прилики са случайни.
  • 11 Този

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Колега СЗО дава пари за лечение на К@вид и при смърт "от" К@вид. Всичко друго е набутвация и за лекарите и за болниците. Много ясно, че ще се лекува само и единствено тоя грип и ще се умира само и единствено "от" него... В БГ е същото изгорели хора и хора умрели в катастрофи и всякакви битови инциденти се изписват като К@вид...