Отидете към основна версия

1 132 5

Само на едно място в САЩ гласуват с разпечатани бюлетини

  • разпечатани бюлетини-
  • сащ-
  • едно място

В секцията в център "Магура", където миналата неделя гласуваха най-много българи, активността също не е много голяма 

Снимка: БНТ

В ход е изборният ден за българите в Чикаго. В център "Малката България" има две секции, но гласуването върви бавно. Активността обикновено в САЩ се активира към 20.00 часа българско време. Това съобщи за БНТ журналистът Симеон Гаспаров от Чикаго.

В секцията в център "Магура", където миналата неделя гласуваха най-много българи, активността също не е много голяма. Има обаче опашки, защото гласуването върви бавно. На миналите избори в САЩ гласуваха 11 000 българи, а в Чикаго - 3 000.

Причината за слабата активност, вероятно е, че след няколко дни в САЩ започват празниците за "Деня на благодарността" и много българи пътуват. Гаспаров успокои, че в САЩ са пристигнали и машините, и бюлетините.

Само на едно място - в Сейнт Луис, Мисури се разпечатват бюлетини. Те са изпратени в pdf формат от ЦИК и са разпечатани, като се слага печат преди гласуването, а след гласуването бюлетината се сгъва и се слагат още два печата.

На българите в САЩ много им харесва тази идея и са склонни да я въведат и на други места в бъдеще, вместо да се пренасят бюлетини от България и да се харчат средства, каза още Гаспаров.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини