Отидете към основна версия

2 135 15

Американски здравни експерти: Омикрон не е толкова опасен

  • омикрон-
  • сащ-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Той може да не е толкова смъртоносен като Делта

Снимка: Shutterstock

Новият вариант на коронавируса - Омикрон, се разпространява бързо из Съединените щати, но първоначалните данни дават основание да се смята, че той може да не е толкова смъртоносен като Делта, смятат американски здравни експерти, предаде NOVA.

Според Антъни Фаучи, главен медицински съветник на президента Джо Байдън, учените имат нужда от повече информация, преди да направят изводи колко опасен е този вариант. Данните от Южна Африка, където Омикрон се появи и стана доминиращ вариант, показват, че няма тревожно увеличаване на хоспитализираните пациенти.

"Засега е твърде рано да се правят някакви окончателни заключения. На този етап не изглежда, че има голяма степен на сериозност, но трябва да бъдем внимателни, преди да вземем каквито и да било решения, че Омикрон не причинява тежко заболяване, сравнимо с Делта. Засега сигналите са малко обнадеждаващи по отношение на протичането му. Но отново - трябва да изчакаме със заключенията, докато не натрупаме повече опит", предупреди здравният експерт.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини