Отидете към основна версия

1 391 17

Работната седмица в Гърция започна с опашки пред лабораториите за бърз COVID антигенен тест

  • гърция-
  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

В отговор на разпространението на Омикрон правителството обсъжда да въведе задължителна ваксина за всички на възраст над 50 години

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Работната седмица в Гърция започна с опашки от сутринта пред лабораториите за бърз антигенен тест - условие за допускане до работното място на неваксинираните.

Очаква се бързото разпространение на варианта Омикрон да доведе до нови ограничителни мерки.

След празничните събирания днес се очакват в Гърция много високи стойности на заразени. Всеки пети тест е положителен, според информация на лекарите. Не се изключва заразените с Омикрон на ден да надхвърлят 50 хиляди души, но вероятно само 1% от тях ще се наложи да се хоспитализират, прогнозират медиците от Съвета на експертите към правителството.

В отговор на разпространението на Омикрон правителството обсъжда да въведе задължителна ваксина за всички на възраст над 50 години. За сега хората над 60 години са задължени да се ваксинират, а при отказ глобата е 100 евро на месец.

Въпреки критичната обстановка с много новозаразени на ден, от днес, по решение на здравното министерство, работят всички детски градини. Присъствено ще отворят и училищата от 10-ти януари, но със задължителни два теста на седмица.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: