2 Януари, 2022 13:17 3 146 46

Скандал! Американски съдия блокира разпореждане за задължително ваксиниране на учители

  • сащ-
  • съдия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Тери Даути беше назначен на служба от предишния президент на САЩ Доналд Тръмп

Скандал! Американски съдия блокира разпореждане за задължително ваксиниране на учители - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на президента на САЩ Джо Байдън не може да изисква от преподавателите, работещи по програмата "Хед старт", да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, реши съдия в щата Луизиана, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Решението на съдия Тери Даути дава победа на 24-те американски щата, които заведоха дело срещу федералното правителство. Той заявява в решението си, че администрацията на Байдън е пренебрегнала незаконно Конгреса, разпореждайки работещите по програмата "Хед старт" да бъдат ваксинирани до 31 януари, а учениците, навършили 2 години, да носят маски в закрити помещения или при близък контакт на открито.

"Хед старт" е финансирана от федералното правителство програма, която подпомага образованието на деца на възраст под 6 години от семейства с ниски доходи.

Даути беше назначен от предишния президент на САЩ Доналд Тръмп. Съдията подчертава в решението си, че разделението на властите е ключово за устоите на страната и цитира бившия президент Роналд Рейгън, според когото "деветте най-страшни думи в английския език са "аз съм от правителството и съм тук, за да помогна".

"Ако на изпълнителната власт се позволи да узурпира властта на законодателната власт, тази страна няма да бъде демокрация, а монархия", подчертава Даути.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    149 2 Отговор
    Не е важно кой го е назначил, а че си върши работата‼️‼️‼️

    Коментиран от #42

  • 2 Последния Софиянец

    148 4 Отговор
    Има и достойни съдии със съвест.
  • 3 ....

    145 3 Отговор
    Скандал е определениено на световната медия Факти. Иначе скандал няма, просто решение в полза на правата на свободните хора от един независим съд. Факти, не прибързвайте с определенията. Олеквате!

    Коментиран от #9, #37

  • 4 Fury

    135 1 Отговор
    Не виждам нищо скандално. Радвам се, че има трезвомислещи и аналитични хора. Браво на съдията.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Щом

    68 2 Отговор
    е законно , има право !
  • 7 Bjbcc

    51 0 Отговор
    Амин!
  • 8 Така е

    78 0 Отговор
    Още много неща ще си дойдат на мястото !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    83 1 Отговор
    Това е пътят!!! Правораздавателните институции да си ЗАЕМАТ ПОЗИЦИЯТА!!! Правителствата не могат да газят ЗАКОНИ И КОНСТИТУЦИЯ. В Германия в Долна Саксония СЪДИЯ обяви ЗЕЛЕНИЯ ФАЛШИФИКАТ за нелегитим като ДОСТЪП ДО РАБОТНО МЯСТО , МАГАЗИНИ И ИНСТИТУЦИИ!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лост

    60 0 Отговор
    С риск да ме баннат бейа автора развие тезата кое е скандално? Чакам отговор.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лост

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лост":

    бейя-нека
  • 15 ттт

    55 0 Отговор
    Не разбрах, къде е скандала?

    Коментиран от #23

  • 16 Канадецо с гелосания перчем

    56 3 Отговор
    Да се затопли и ще видите какви скандали ще има от Април. Ще се започне със загубата на сената за либераст-социалистите, след това с расисткото учение в училищата. Следва пълен блокаж на зелената сделка.

    Коментиран от #19, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 скандал ли?

    48 0 Отговор
    Това са остатъците от правовата държава и те трябва да устоят напора на новоизлюпените полит-комисари тоталитаристи!
  • 19 не сема

    44 0 Отговор

    До коментар #16 от "Канадецо с гелосания перчем":

    Сената, Камарата на представителите, местните парламенти и Губернаторите. Пълна сеч за ковид-тоталитаристите!
  • 20 Курд Околянов

    60 1 Отговор
    В миналия ни парламент гласуваха 10 млн. лева за закупуване на ваксини и 15 млн. лева за пропаганда /пиар, разяснителна кампания/ на ваксините. Даже Карадайъ изрази учудване от парламентарната трибуна. А всички, които по медиите правят пропагандата, са отлично заплатени с тия пари. Но сега Франция е с над 80% ваксинирани и е в нова вълна, и платената пропаганда не върши работа, но парите пак са усвоени.
  • 21 апропо

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Канадецо с гелосания перчем":

    Президента ни клони към републиканците, така че си скрий евтината манупулация,
  • 22 всякакви?

    32 0 Отговор

    До коментар #13 от "алфа херинга":

    САЩ е една от послендите правови държави в които населението мисли, а не се подчинява на всяка заповед отгоре.
  • 23 как къде?

    22 0 Отговор

    До коментар #15 от "ттт":

    В чутурката на политкомисарчето, списало този пасквил.
  • 24 Скандал

    29 0 Отговор
    Пречат на депопулацията некви съдии. Аууу скандал, няма да места, няма да припадат по стадионите, хората и училищата инжектирани депопулузиеани овце
  • 25 бармалей

    33 1 Отговор
    Аз съм песимист и смятам , че ще измислят начин , чрез който да ограничат решенията на съдебната власт , да взема решения срещу тази пропаганда , наречена КО19 и неговите разклонения . Най-простият вариант е да приемат ЗАКОНИ , ограничаващи съдебните решения , свързани с фантасмагорията КО19. Колкото до МОНАРХИЯТА - тя е налице от доста време и се контролира от Свет.Здравна Орган . Нека не забравяме , че Св.Здр.Орг. се контролира от частни картели , в коита имат участие и Фармацевтичните синдикати .

    Коментиран от #26, #30

  • 26 Просто ще изкарат военните и на месо

    23 1 Отговор

    До коментар #25 от "бармалей":

    Пише го плана им за 2022 , прочети го публикували са го точка по точка за 2022 в Tge bulgarian times....Първо ще затворят заводите, предприятията, ще фалират и източат баните, ще спрат лекарствата за всички болести, ще изгонят хората от работните им места....
  • 27 Майна

    37 1 Отговор
    Ще има РАЗПЛАТА..Просто бъдете от правилната страна ,когато се появи...Ахилесова им пета е следната: Истината ще победи, защото Истината трябва да победи. Това е истината. Не може да не спечели. Опитът да го потиснеш е като опит да задържиш тапа под вода. То винаги ще иска да излезе на повърхността и веднага щом се уморите да го държите и освободите хватката си, това ще направи. И така, въпреки че тези лъжи ще продължат и въпреки че ще изглежда да преобладават за известно време, идва момент, когато те ще бъдат победени, защото Истината, а не лъжата, е върховната реалност:

    "Истинските устни са завинаги, но лъжливият език е само за момент." (Притчи 12:19)
  • 28 Iviviv

    29 2 Отговор
    Браво,дълбок поклон. Достоен човек с главно Ч.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гошо

    0 29 Отговор

    До коментар #25 от "бармалей":

    Извинявай ама ,каква е компетентността на тоя съдия ,че да взима решение по такива въпроси Минала година някакъв съд пък обяви че рак се предизвиквал от някакви превръзки Абе от толкова години учените си блъскат главите кое и как предизвиква рака ,оня го отри за нула време ,без лаборатория ,без необходимото образовани и квалификация

    Коментиран от #41

  • 31 Хойло - цар, джедай и гръмовержец

    18 2 Отговор
    Ето затова САЩ е все още най-великата страна в света! Имат си хората конституция и разделение на властите. Народът е корав и свободолюбив, не се пречупва лесно и се бори до последно за правата си.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бодак

    37 0 Отговор
    Заоформя се още по голям "скандал", за който т.н. "независими" медии не ни казват. Върховният съд на Канада образува дело за глобални престъпления срещу човечеството осъществени от Световната здравна организация (СЗО) и групата Davos (Световният икономически форум), ръководена от над 80 годишния Клаус Шваб. Тамошните медии наричат процеса Нюрнберг 2. Делото е заведено от екип от над 1000 адвокати и 10 000 медицински експерти, ръководен от германския юрист Райнер Фюлмих. Екипът е събрал стотици научни доказателства, установяващи пълната ненадеждност на PCR тестовете и измамите зад тях.За ваксините той твърди, че „те нямат нищо общо с ваксинациите, а са част от генетични експерименти“. Основават се и на това, че освен неправилни тестове и фалшиви смъртни актове, изготвени от корумпирани медицински лица, самото налагане на „експериментална“ ваксина нарушава член 32 на Четвъртата Женевска конвенция от 1949 г., забраняваща „осакатяване и медицински или научни експерименти, които не са необходими за медицинското лечение на което и да е лице.“ Експерименталните ваксини почти силово налагани, нарушават и всичките 10 Нюрнбергски кодекса, които предвиждат смъртно наказание за лица, които престъпват тези международни договори. „Мейнстрийм медиите“, обобщава д-р Фюлмих, „омайват с фалшива действителност и казват, че мнозинството от хората подкрепят мерките и ваксините. Това не е вярно. Почти всеки, с когото говоря в Германия, знае, че маската не предпазва от нищо. Вс
  • 34 Бодак

    31 0 Отговор
    Това не е вярно. Почти всеки, с когото говоря в Германия, знае, че маската не предпазва от нищо. Всички вече се осведомяват от алтернативните медии. Старите медии измират.“
    Съветът на Фюлмих: „Разпространявайте истината и фактите колкото е възможно повече и не хабете енергията си за хора, които в отчаянието си се ваксинират. Не може да спасим всички. Много от тях ще умрат.“

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Емор

    23 1 Отговор
    Какво му е СКАНДАЛНО ТО ?!??! РЕСПЕКТ...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бодак

    23 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бодак":

    Според д-р Фюлмих, всичко това е било планирано от години, като крайната цел за изпълнение е 2050 г. Глобалните промени в света, динамично развиващи се във вреда на глобалистите, принуждават последните да избързат със започването на „проекта“ през 2020 г. „Но толкова много бързаха, че допуснаха колосални грешки“, смята д-р Фюлмих. „Например, производителите на ваксини не са очаквали, че ще има толкова странични ефекти и смърт.
    „Основното бойно поле на тази война, продължава Фюлмих, е Европа, защото е пред тотален фалит. Пенсионните фондове са напълно разграбени. Ето защо инициаторите-глобалисти искат да поемат контрола над Европа, преди хората да разберат какво става.“
    Кои са лицата, които дърпат конците? Според д-р Фюлмих това са около 3000 супербогати. Кликата в Давос около Клаус Шваб принадлежи към тази група. Какво искат? Пълен контрол над хората. „Те подкупват лекари, болничен персонал, политици. Които не искат да сътрудничат, са заплашвани. ( познати, живеещи в Германия твърдят същото - терор и уволнения на инакомислещи лекари). Използват се всякакви психологически техники за манипулиране на хората.“
    Д-р Фюлмих един от най-авторитетните адвокати в Европа. Известен е с това, че е спечелил многомилионни искове срещу измами на Deutsche Bank и Volkswagen (за измамата с Dieselgate). Той е един от основателите на „Комисията за разследване на германската корона“.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Звездите не са на Земята

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "КонТрол":

    И какво предлагаш? Да те обявят за супер интелект? Като не ти харесва, не чети и пиши, елементарно е.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    За България статистиката по възрастови групи е:

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    60 - 69 год. / 5.90% / 94.10%

    70 - 79 год. / 12.60% / 87.40%

    80 - 89 год. / 21.00% / 79.00%

    Над 90 год. / 26.20% / 73.80%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ? И за кого?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гущер

    4 1 Отговор
    Значи с ваксините става като с демокрацията - трябва да се наложи силово навсякъде, но не и в САЩ?