Отидете към основна версия

3 428 42

Ким няма почивка! Северна Корея изпробва нова свръхзвукова ракета

  • северна корея-
  • корейски полуостров-
  • ким чен-ун-
  • ракета

Ракетата се е придвижила на 120 километра встрани от първоначалното направление на изстрелването и е уцелила точно цел, разположена на 700 км, съобщи Корейската централна телеграфна агенция

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея призна, че е извършила успешно изпитание на свръхзвукова ракета вчера. Това става точно три месеца, след като страната демонстрира новата оръжейна система за пръв път, предаде агенция Йонхап.

Южнокорейските въоръжени сили заявиха, че Северна Корея е изстреляла предполагаема балистична ракета към Японско море от източната част на полуострова.

Ракетата се е придвижила на 120 километра встрани от първоначалното направление на изстрелването и е уцелила точно цел, разположена на 700 км, съобщи Корейската централна телеграфна агенция. Тя не разкри скоростта на ракетата. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун не е присъствал на изстрелването.

"Пробното изстрелване показа ясно контролът и стабилността на свръхзвуковата бойна глава", подчерта КЦТА.

Свръхзвуковите ракети обикновено летят със скорост поне пет пъти по-висока от тази на звука, около 6125 км/ч, което не оставя на враговете много време за реакция. Свръхзвуковата ракета, изстреляна през септември миналата година, обаче се движеше със скорост около три пъти по-висока от тази на звука, предава БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: