Отидете към основна версия

1 229 12

Швейцария посъветва гражданите си да не посещават Украйна

  • швейцария-
  • украйна-
  • посещение-
  • граждани

Изявлението е публикувано на официалната страница на министерство на външните работи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на външните работи на Швейцария посъветва гражданите да се въздържат от туристически и други пътувания до Украйна, които не са спешни. „Не се препоръчва да посещавате Украйна за туристически и други пътувания, които не са спешни. Като цяло не се препоръчва да посещавате някои части на тази държава“ се казва в съобщението, публикувано на официалната интернет страница на ведомството.

Министерството на външните работи подчерта, че тези препоръки "съответстват на текущия анализ на ситуацията“, изготвен от швейцарското дипломатическо ведомство и че информацията "редовно се проверява и променя, при необходимост".

В последно време в западните страни, както и в Украйна, се появиха изявления за възможно руско нахлуване на украинска територия. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация необоснована. Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време не изключи опасността от провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: