Отидете към основна версия

2 812 76

САЩ: Абсурдно твърдение е, че руските сили в Украйна са миротворчески

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донецк-
  • луганск

Австралийската външна министърка Марис Пейн, която е на посещение в Прага, заяви днес, че да бъдат наричани руските войници в Украйна "миротворци" е извратено

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Твърдението на руският президент Владимир Путин, че силите, които Русия изпраща в Украйна са миротворчески е абсурдно, заяви постоянната представителка на Съединените щати в ООН, припомня Франс прес.

Австрия и Обединеното кралство също извикаха вчера посланиците на Русия във връзка със случващото се в Украйна. Австралийската външна министърка Марис Пейн, която е на посещение в Прага, заяви днес, че да бъдат наричани руските войници в Украйна "миротворци" е извратено.

Пейн бе категорична, че Австралия няма да се поколебае да въведе допълнителни санкции срещу Русия, ако тя още повече ескалира ситуацията в Украйна.

Нидерландия извика руския посланик в Хага във връзка с признаването от Русия на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна и с решението на Москва да изпрати войски на територията на Украйна, съобщи нидерландското министерство на външните работи, съобщи Франс прес.

"Нидерландия ясно изрази позицията си пред руския посланик, че наскорошните действия на Русия са неприемливи и че ще имат сериозни последици", изтъкна говорител на нидерландското министерство на външните работи, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.

Свързани новини