Отидете към основна версия

9 183 70

Русия контролира част от Херсонска област, украинците плениха руски войници

  • украйна-
  • област-
  • русия

Войските на Москва напълно контролират Геническ

Войници от 93-та механизирана бригада на Украинската армия заловиха двама руски войници от поделение 91701 на Ямполския мотострелков полк - Залужни, предаде Censor.NET

Това съобщи във Фейсбук главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Руските войски са поели контрола над част от Херсонска област. Те напълно контролират Геническ, предаде gazeta.ua, позовавайки се на пресслужбата на Херсонската областна държавна администрация.

„В Окръг Геническ всички държавни структури са попаднали под контрола на нашествениците. Бойна техника е разположена в самия град Геническ, в близост до контролно-пропускателни пунктове с руски войски. Те проверяват заминаващите за принадлежност към въоръжените сили на Украйна. Няма стрелба или активни военни действия.

В Район Скадовски колона с военна техника е разположена в района на Широкое и не се движи. В град Скадовск няма войски, като стрелба и активни бойни действия. В Район Бериславски голяма колона от бронирани машини е прекосила Каховската водноелектрическа централа и се е насочила към Велика Александровка. Стрелба и активни бойни действия липсват.

Няма точна информация относно престоя на техниката в Берислав. В Област Каховка е превзета Каховската водноелектрическа централа и прелезите през Северно-Кримския канал. Стрелба и активни бойни действия липсват. Алешки в Херсонска област е под контрола на руските войски. Военните съоръжения на украинската армия са унищожени от руски самолети. Преходът през Днепър е под контрола на руснаците“, съобщиха от Областната държавна администрация. Херсонските лекари съобщиха за 13 починали. От тях две деца и девет военнослужещи.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: