Отидете към основна версия

10 823 66

Украйна контролира Донецка област

  • украйна-
  • остров-
  • русия

Русия превзе остров в Черно море

Снимка: БГНЕС/EPA

Змийският остров в Черно море в Одеска област е превзет от руски нашественици.

Това съобщи Държавната гранична служба на Украйна във Фейсбук. Тази вечер в Сумска област подразделение за териториалната отбрана е нанесла поражения на части на руската армия. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр във Фейсбук.

"Врагът отстъпи. Врагът се страхува", пише Маляр. Тя също така призова украинците да се обединят и да се борят срещу окупатора.

"Апелираме към гражданите на Украйна, които са готови да унищожат врага. Една бутилка запалителна смес от балкона или стрелба от стрелково оръжие по автомобил с врагове е непоправима загуба за противника", подчерта Маляр. По-рано стана известно, че руснаците са влезли с танкове в областния център на Сумска област - град Суми.

В резултат на боевете загинаха най-малко трима украински защитници. Обединените сили контролират ситуацията в Донецка област.

„Към 20:00 ч. обстановката в оперативната зона Донецк е напрегната, но контролирана от Обединените сили. Обстрелите от руско-окупационните войски продължават“, се казва в публикация на Обединените сили „Въпреки многобройните вражески атаки, авиационни, артилерийски и ракетни удари, както и голям брой бронирана техника, противникът не успя да настъпи дълбоко в Украйна в източна посока.

Украинските защитници успяха да отблъснат атаките, да защитят и задържат всички ключови населени места и инфраструктура“, съобщават от пресслужбата на Обединените сили.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 84 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: