Отидете към основна версия

10 064 135

Генщабът на Украйна: Земята ще гори под краката на окупатора

  • украйна-
  • обръщение-
  • русия

Украинските военовъздуини сили пазят небето над Киев, в столицата е обявена въздушна тревога

Снимка: БГНЕС/EPA

Тази сутрин беше обявена въздушна тревога в Киев. Киевчани са помолени спешно да отидат в укритията, предаде UNIAN.

По-рано бе съобщено, че руски Су-27 е бил свален над Киев. Въоръжените сили на Украйна воюват в района на Иванков и Димер и са успели да спрат превъзхождащите противникови сили на завоя на река Тетерев. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

„Тази вечер силите на отбраната продължиха да оказват съпротива на значителни настъпателни групи от руски окупатори“, се казва в изявлението. Русия е нанесла въздушен удар по части в района на Кропивницки. В същото време в районите над Вилково и Тираспол се забелязва значителна активност на руски хеликоптери.

„Въздушно-десантните войски на Въоръжените сили на Украйна водят бой в районите на населените места Димер и Иванков, където нахлуха голям брой вражески бронирани машини и спряха превъзхождащите вражески сили на завоя на р. Тетерев. мостът през реката е разрушен", съобщиха от Генералния щаб.

Освен това друга тактическа група от силите за отбрана държи летище Гостомел, към което вчера бяха хвърлени руски десантни сили. Отбелязва се, че военновъздушните сили на Украйна защитават небето над Киев.

"Присъединете се към редиците на Въоръжените сили на Украйна и силите за отбрана. Земята под краката на окупатора трябва да гори", добавиха от Генералния щаб. При подхода към Чернигов украинските военни са успеха да удържат отбраната и да отблъснат пробива на руските войски. Това съобщи главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук.

„Вражеската техника беше принудена да отстъпи от Чернигов в посока Седнев и от Городня до Семеновка. Заловени бяха вражеските трофеи - техника и документи с лични данни на руснаците“, се казва в публикацията му.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 91 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: