Отидете към основна версия

22 451 182

След ден боеве: Украйна вече има своя герой

  • украйна-
  • герой-
  • страна

Това е Виталий Скакун, загинал при взривяване на мост

Украйна вече има своя герой, проявил се още в първия ден на руската атака. Това е Виталий Скакун, който загина, опитвайки се да предотврати нахлуването на руска танкова колона в района на Кримския провлак.

За да се спре напредването на противниковата техника, било решено да се унищожи автомобилният мост при Геническ. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, цитирани ог UNIAN.

„Инженерът от батальона моряк Виталий Владимирович доброволно се зае да изпълни тази задача. Мостът беше миниран, но той нямаше време да излезе оттам. Според събратята му Виталий се свързал с тях и съобщил, че взривява моста. Веднага се чу експлозия. Наш колега загина. Героичната му постъпка значително забави настъплението на противника, което позволи на поделението да се преразпредели и организира отбраната".

Командването на морската пехота ще кандидатства пред висшето командване за присвояване на държавна награда на моряка Виталий. Скакун "Руски окупатори, знайте, че земята ще гори под краката ви! Ще се бием, докато сме живи! И ще се бием, докато сме живи", отбелязаха от Генералния щаб.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 127 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: