Отидете към основна версия

6 861 34

Първата среща между Киев и Москва се отлага с няколко часа

  • украйна-
  • русия-
  • преговори

Украинската делегация все още не е пристигнала на мястото на срещата

Снимка: ЕРА/БГНЕС

От Киев съобщават, че преговорите с Руската федерация няма да започнат още няколко часа. Информацията от руска страна все още не е потвърдена.

По-рано помощникът на руския президент Владимир Медински каза, че Украйна се е договорила за преговори в Гомелска област и руска делегация е отпътувала за там. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отбеляза, че това е предшествано от телефонен разговор между президента на Беларус Александър Лукашенко и Володимир Зеленски. По-късно Sputnik Беларус съобщи, че мястото на преговорите между Русия и Украйна ще бъде ГКПП Александровка-Вилча.

Според портала nv.ua прессекретарят на Зеленски – Сергей Никифоров им е казал, че преговорите с Руската федерация няма да започнат още няколко часа поради „много трудна логистика и мерки за сигурност за украинската делегация“. По думите му участницитев двете делегации трябва да определят условията за хода на по-нататъшните преговори. На дневен ред е въпросът за мира.

CNN от своя страна съобщава, позовавайки се на заместник-министъра на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин, че преговорите ще се проведат в понеделник сутринта местно време (бел. ред. 28 февруари). Информацията на Киев все още не е потвърдена от руската страна.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: