Отидете към основна версия

46 273 176

Премиерът на Сърбия отговори на американския посланик

  • сърбия-
  • ана бърнабич-
  • сащ

Американският посланик с коментар за сръбската позиция

Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич реагира на изявлението на американския посланик в страната, че сръбският държавен глава Александър Вучич е избрал Путин пред Запада, съобщи ДАНАС.

Днес американският посланик Филип Коснет излезе с изявление за позицията на сръбското правителство. Сърбия обяви, че няма да взема страна в спора между Русия и Запада.

„Изглежда, че сръбският президент Александър Вучич избра Путин вместо Запада, като твърди, че общественото мнение му е вързало ръцете. Това не е лидерство, а страхливост. ЕС и САЩ да го имат на ум“, заяви Коснет.

Последва отговор на сръбския премиер Ана Бърнабич.

„Вучич не е избрал Путин пред Запада, нито се крие зад някого, нито пък е твърдял, че ръцете му са вързани за нещо. Той избра международното право и сръбските интереси. Ние застанахме на страната на мира“, заяви Бърнабич.

Сърбия е близък партньор на Русия, като двете държави си сътрудничат в различни направления.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 408 гласа.

Свързани новини

  • Сърбите в Косово ще могат да гласуват

    Косовските сърби ще могат да гласуват на изборите в Сърбия, съобщи ДАНАС. Това обяви правосъдният министър на Косово Албулена Хаджиу. Има вариант з ...
    23.02.2022
    1 360
    2
  • Сърбия няма да взема страна

    Сърбия няма да взема страна и да поставя под въпрос своето братско приятелство с Русия. Това обяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от Р ...
    23.02.2022
    3 943
    49
Новини по държави: