Отидете към основна версия

15 154 145

Проф. Иво Христов: Целта на САЩ е да отслаби Русия, за да може да притисне по-късно Китай

  • иво христов-
  • сащ-
  • отслаби-
  • русия-
  • притиска-
  • китай

В Европа няма лидери, които да разбират ситуацията. Те си позволяваха да наказват страни като Югославия и Афганистан, защото противникът не е противник. За първи път противникът е равен, подчерта  социологът 

Снимка: БГНЕС

"Това не е конфликт между Русия и Украйна. Това е конфликт между Русия и САЩ. Ако погледнем по-широко картината, ще видим, че за управляващите в САЩ е ясно, че времето работи срещу тях. Икономически, технически и военно статуквото се променя. Очерта се фактът, че драконът литна и към 2030 година Китай няма да може да бъде спрян. Китай има по-голям флот от САЩ. Русия се еманципира и излиза от 30-годишно унизително съществуване. Най-опасните светлинки във Вашингтон е еманципацията на Европа". Това заяви в предаването "Не се страхувай!" с Васил Василев по "Евроком" социологът проф. Иво Христов.

Според него стигането до тясно сътрудничество между Германия и Русия е щяло да постави под съмнение господството на САЩ в Евразия.

Той добави, че са били организирани нежни революции в Беларус, а в Украйна – преврат, за да се навреди върху Русия и да се окаже натиск.

Последната черта бяха опитите Украйна да бъде вкарана в НАТО. Това означаваше, че ако бъдат разположени модерни военни инсталации в Харков – полетното време до Москва е 5 минути. Русия щеше да е поставена в положение сама да си направи харакири или да отдалечи тази опасност. САЩ поставиха Русия в ситуация, в която каквото и да направи да сгреши.

Проф. Христов допълни, че целта на САЩ е да отслаби Русия, за да може да притисне по-късно Китай.

Очевидно е, че руското ръководство ще играе докрай. Ръководството на Русия е готово да иде докрай. В Европа няма лидери, които да разбират ситуацията. Те си позволяваха да наказват страни като Югославия и Афганистан, защото противникът не е противник. За първи път противникът е равен, подчерта той.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 191 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания