Отидете към основна версия

4 706 28

Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят

  • аватолий антонов-
  • посланик-
  • русия-
  • сащ

Антируската реторика в САЩ стигна до абсурда, заяви Анатолий Антонов

Снимка: Фейсбук

"Антируската реторика в САЩ стигна до абсурд, а лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават изключително рискови за международната сигурност.

Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

Така дипломатът коментира изявленията на сенатора Рик Скот, който допусна влизането на американски войски в Украйна. На въпрос за такава възможност той отбеляза, че "всички опции" трябва да бъдат "отворени".

Антонов посочи, че Скот "по същество призовава за пряка конфронтация между големите ядрени сили". Той отбеляза, че опитът за намеса в руската специална операция може да доведе до „безпрецедентни последици“.

„Антируската реторика в САЩ стигна до абсурда. Усещането е, че местните политици не осъзнават напълно изказванията си. Лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават все по-безотговорни, провокативни и най-важното – изключително рисковани за международната сигурност“, каза още той пред репортери.

Дипломатът подчерта, че е „готов да се срещне с всеки американски политик, включително членове на горната и долната камара на Конгреса, за да обсъдят начини за укрепване на стратегическата стабилност“.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 52 гласа.

Свързани новини