Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Март, 2022 05:56 4 701 28

Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят

  • аватолий антонов-
  • посланик-
  • русия-
  • сащ

Антируската реторика в САЩ стигна до абсурда, заяви Анатолий Антонов

Руският посланик в САЩ: Местните политици не осъзнават какви ги говорят - 1
Снимка: Фейсбук

"Антируската реторика в САЩ стигна до абсурд, а лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават изключително рискови за международната сигурност.

Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от РИА Новости.

Още новини от Украйна

Така дипломатът коментира изявленията на сенатора Рик Скот, който допусна влизането на американски войски в Украйна. На въпрос за такава възможност той отбеляза, че "всички опции" трябва да бъдат "отворени".

Антонов посочи, че Скот "по същество призовава за пряка конфронтация между големите ядрени сили". Той отбеляза, че опитът за намеса в руската специална операция може да доведе до „безпрецедентни последици“.

„Антируската реторика в САЩ стигна до абсурда. Усещането е, че местните политици не осъзнават напълно изказванията си. Лозунгите, които се чуват във Вашингтон, стават все по-безотговорни, провокативни и най-важното – изключително рисковани за международната сигурност“, каза още той пред репортери.

Дипломатът подчерта, че е „готов да се срещне с всеки американски политик, включително членове на горната и долната камара на Конгреса, за да обсъдят начини за укрепване на стратегическата стабилност“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сивата чапла

    83 14 Отговор
    И ще става по зле, американците ги възпитават от бебешката люлка, че са изключителни и неповторими.
    Затова, когато някой се опита да говори с тях нормално, те започват да говрят с лозунги.

    Коментиран от #4

  • 2 Горбачов

    61 14 Отговор
    Русия трябва да взриви една атомна бомба в полигона Невада да видят САЩ, че са смъртни.
  • 3 Дудю

    63 12 Отговор
    Министърпредседателю канадец, оставка
  • 4 И във филмите

    46 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сивата чапла":

    Каро идат и в най-изостаналата държавица и ги нападнат терористи и казват “I am American” и ония са длъжни да ги пуснат.
  • 5 Уса

    73 13 Отговор
    Този човек казва истината.В САЩ децата от малки са плашени с "кръвожадните руснаци"и когато пораснат вече са превъртели възрастни умиращи с една голяма лъжа,която никога не се случва.Няколко поколения американци живяха с тая измама и умряха като глупаци
  • 6 Шпионин

    23 5 Отговор
    А не ние трябва да ръчкме я бензин да доливаме я сълзи да трием всичко що е либерал комунист на амбразурата
  • 7 Задава се смъртоносно Торнадо

    17 56 Отговор
    РУСИЯ пося войната в Европа и сега ще бере плодовете й....!!!

    Който сее ветрове, ще жъне бури и унищожителни урагани...!!!

    Коментиран от #12

  • 8 WhiteNoise

    15 2 Отговор
    ми като не си плащате на македоската трансгалктическа компания... ще страдате :)
  • 9 Аватар

    31 0 Отговор
    Ако някой си мисли,че света е същият като преди се бърка жестоко. Вместо да си дрънкате във форума кой е канадец, американец или някакъв друг, по-добре идете в църква,запалете свещ и се помолете
  • 10 WhiteNoise

    8 3 Отговор
    македоската за пръв път в историята си предложи евакуация на друга планета, търга ще е в бердянск щото в ландън нема ток... пак
  • 11 WhiteNoise

    1 5 Отговор
    ток може и да нема ма акциите са добре. трансгалактическата дърпа пазара нагоре
    милиони народ наливат биткойни и етер... само в самораново плаат кеш деа и приматите
  • 12 Лалугер

    45 6 Отговор

    До коментар #7 от "Задава се смъртоносно Торнадо":

    Първи украинците посяха ветрове,затова сега жънат бури.Ако не бяха убили толкова хора,сега нямаше никой да ги закача Стига сте ги защитавали тия хитреци.Всяко нещо за да се случи,си има причина.
  • 13 1111

    29 2 Отговор
    Всичката врява е рязбираема - света се променя и сащ губят своето господство. Това е естествения исторически ход на събитията и не може да бъде спрян. Неминуемо сащ, русия и китай ще седнат на масата пред световната карта и ще трябва да си поделят наново зоните на влияние. До тогава цвърченето по медиите ще създава впечатление за съпротива на добрите срещу лошите и прочие безсмислици.
  • 14 Америкосите сакат да

    19 2 Отговор
    ручат ядрени ракети
  • 15 От страни

    29 0 Отговор
    Това е нечувано до сега в света. Политиците на САЩ призовават някой да извърши атентат срещу Путин и предлагат пари. То че са терористи го знаех ама сега се оказа че а и килъри. Кви ли призиви не звучат, и за нанасяне на ядрен удар също. Тая страна не трябва да съществува.
  • 16 От страни

    18 0 Отговор
    Една цитата: "Ето значи как - ако някой има нещо което ти трябва, обявяваш го за враг а после спокойно ограбваш?"
    Джейк Съли "Аватар".

    Коментиран от #17

  • 17 Правилното

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "От страни":

    е един цитат.
  • 18 На фона

    6 0 Отговор
    на всички тъпотии,които могат да се прочетат по темата есмислено човек да се замисли,кой има интерес от тази война.И стигам до странното заклйчение,че всички тъй наречени големи играчи биха имали интерес от нея.Губят основно жертвите убити,ранени и изгонените от домовете си.Путин би намерил оправдание за катастрофиращата и без воайната руска държава,но сега ще се оправдава със западните санкции.Америка постигна военно събуждане на Европа,като предвидените 100 милиарда за отбрана на Германия,а това ще ги облекчи,дори и самата Украйна освен загубите от войната,които вероятно финансово ще бъдат покрити от западния свят,много по-бързо ще бъде приета от него и на нея ще се гледа по съвсем друг начин.И много други такива примери биха могли да се намерят,като ролята на Китай в бъдещото преразпределение на света,което неминуемо ще последва.Та ка си отговарям,на въпроса защо никой не видя задаваща се война и пренебрегна признаците,които показваха че тя започва.Мисля,че тя се оказва "Необходимата война",за да се решат много натрупани проблеми,защото в нашата история,както и да го погледнем всъщност така са се решавали проблемите.Това е в нашата човешка същност,навсякъде в живота ни ,по силния оцелява използвайки другите.

    Коментиран от #25

  • 19 Васил

    1 4 Отговор
    Като не ти изнася заминавай си в новата Северна Корея.
  • 20 Майн Рид

    6 0 Отговор
    Ама тия верно големи "scott-ове".
  • 21 Сър Пичук

    2 6 Отговор
    Би било редно да му се припомни на този посланик какви ги говорят руските депутати...
  • 22 Васил Друмев

    4 1 Отговор
    Америка настройва Украйна срещу Русия. На принципа разделяй и владей. Американците са алчни, манипулативни лицемери. Правителството в Украйна,ако не беше продажно, и ако не говориха,че искат да са част от нато нямаше да се стигне до война. Понеже граничат с Русия. Нашето правителство също не е цветно. Трябва да си знаем историята от самото създаване. Слава на Русия, славянския род и Китай.
  • 23 Васил Друмев

    4 2 Отговор
    Америка настройва Украйна срещу Русия. На принципа разделяй и владей. Американците са алчни, манипулативни лицемери. Правителството в Украйна,ако не беше продажно, и ако не говориха,че искат да са част от нато нямаше да се стигне до война. Понеже граничат с Русия. Нашето правителство също не е цветно. Трябва да си знаем историята от самото създаване. Слава на Русия, славянския род и Китай.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Мирно!!! Никой да не кашля и говори в строя!!!
  • 25 Копипасте

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "На фона":

    24.02.2022г. "Настимир Ананиев: Путин си играе на руска рулетка, от която може да стане по-тежка ситуацията"
    Интересно е все пак на какво играха американците като гърмяха снарядите с обеднен уран в бивша Югославия!? Малко ни беше от Чернобил, та и откъм Сърбия още ни дойде! И днес още заради остатъците от тоя обеднен уран умират хора от рак и в бивша Югославия и тук в България! Не съм фил/фоб нито на руснаци, нито на американци, но каква е разликата между тях тогава и сега?! С какво изгърмяното оръжие в Украйна е по-недемократично от оръжието изгърмяно не чак толкова отдавна в бивша Югославия?! Всички знаят, че войната е много скъпо удоволствие, но все пак го правят?! И в Украйна ще изгърмят старите гърмялки на които срока на годност и без това е изтекъл, ще се договорят и транзита на газа ще управляват руснаците! Ще има взаимни обвинения в провокации между руснаци и украинци, "Много шум за нищо" от Блумбърг, Си Ен Ен и прочее! Ще се сменят управниците в Украйна! Семейство Байдън тихо ще получи компенсация за украинските транзитни газопроводи /Burisma/ и ще си дояжда натрупаното някъде на спокойствие! Това с много телевизия, коментари, статии по сайтове като този, кликане на +/- , медиен вой и скърцане на зъби ще се случи до няколко години! И както всеки път обикновените хора ще платят за всичко : Когато в обора жребците се сритат трошат на магаретата ребрата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.