Отидете към основна версия

12 650 108

Украйна предупреди НАТО: Може да станете обект на радиоактивно унищожение, Путин е психично болен

  • украйна-
  • олех покалчук-
  • нато-
  • въздушно пространство-
  • война-
  • русия-
  • западен свят-
  • владимир путин-
  • аец-
  • запорожка аец

НАТО ще се събуди. Но може да е твърде късно.

Снимка: Shutterstock

Анализ на Олех Покалчук – украински писател, социален психолог, член на Националния съюз на писателите на Украйна:

НАТО губи ценно време. Първо чакахме Германия да се събуди със своя „Северен поток 2”. Сега чакаме НАТО да се събуди и да затвори небето ни. Докато живеех във вчерашния свят, тези аргументи за ядрена война можеха да изглеждат разумни. Но сега светът се променя час по час, минута по минута, секунда по секунда. И НАТО ще се събуди. Но може да е твърде късно. Не за нас. Може би вече няма да ни пука. Ще бъде твърде късно за теб, свят. И не казвайте, че не сме ви предупредили.

Критичните обстоятелства заплашват лично всеки един от гражданите на западния свят, независимо на кой континент живеете. Откакто руските войски превзеха радиоактивните ядрени отпадъци на Чернобил, от момента на танков обстрел, палеж и превземането на Запорожката атомна електроцентрала, целият свят се превърна във военна зона.

Засега статутът на западния свят е статут на заложник и жертва. Путин обучава политици във вашите страни в продължение на двадесет години чрез ядрен шантаж и евтин петрол и газ. И тези хора ви убедиха, че Грузия и Украйна са второстепенни държави. Тяхната съдба няма да ви засегне лично, колкото и трагична да е тя.

Войната в Украйна се превърна в Трета световна война, войната на шестото поколение, войната на новото поколение, на детството от завземането на ядрени съоръжения от хора, лишени от съвест, интелигентност и критично мислене.

Предупредихме ви за такава възможност, за хитлеристкия манталитет на съвременна Русия. Но вие ни нарекохте „радикали“ и ни обвинихте в „реч на омразата“. Сега тази война идва при вас. Тя идва при вас със свой собствен език на омраза и мисли на омраза, както цяла съвременна Русия е възпитана на тях. Няколко поколения руснаци ви мразят само за това, че сте вие. Така че започнахте да се събуждате и да разбирате какво се случва.

Но поради високата култура на вашите народи и хуманистичното си възпитание вие ​​не сте в състояние да разберете с кого си имате работа в лицето на Путин. Западният свят, който от десетилетия се бори за ограничаване на ядрената енергия и за чиста околна среда, има всички шансове да стане обект на радиоактивно унищожение в глобален мащаб. Путин е психично болен човек и това вече не е метафора, а очевиден факт за всички експерти. На езика на психиатрията това се нарича "параноидна психоза", всеки психиатър лесно ще забележи всички клинични признаци. В това състояние доминиращото поведение на човек е максимална агресия към целия външен свят, тъй като пациентът вярва, че е заплашен от целия свят. И той трябва да атакува първи.

Човек, който открито заяви, че продължава политиката на Сталин и се държи като Хитлер. Такъв човек няма да спре пред тоталното унищожение на всичко, което не се вписва в неговата картина на света.

Украйна няма да се подчини на Путин при никакви обстоятелства. Тогава, ако руските войски трябва да се оттеглят, техният луд главнокомандващ ще взриви атомните ни централи. И ако сега небето не се затвори за нас, ще падне върху главата ви. След това не казвайте, че не сме ви предупредили.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 127 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: