Отидете към основна версия

6 603 18

Зеленски: Светът не вярва в бъдещето на Русия, ще има план "Маршал" за Украйна

  • владимир зеленски-
  • президент-
  • украйна-
  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • план маршал

Украинският президент изрази задоволството си от новите санкции срещу Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Светът не вярва в бъдещето на Русия. Всички помагат на Украйна.

Всички са готови да подкрепят нашето възстановяване след войната"

Това каза президентът на Украйна Владимир Зеленски в ново видеообръщение.

"Днес е много важен ден. Съединените щати предприеха стъпка, която силно ще отслаби окупаторите. Ще ги накара да плащат за агресията, да отговорят за извършеното зло. Америка забранява вноса на газ от Русия, петролни продукти, петрол, въглища. Забранява на гражданите на САЩ да правят каквито и да е инвестиции в горивно-енергийния комплекс на Руската федерация. Това е мощен сигнал към целия свят. Всеки цент платен на руската федерация се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други държави. Или Руската федерация ще уважава международното право, или няма да има пари за война“, каза държавният глава ня Украйна

Обединеното кралство въвежда и забрана за внос на петролни продукти от Руската федерация, добави президентът.

"Светът не вярва в бъдещето на Русия и не говори за него. Те говорят за нас и се готвят да подкрепят нашето възстановяване след войната. За хората, които толкова героично се защитават, това" след войната "ще определено ще дойде. Ще има план "Маршал" за Украйна“, отбеляза Зеленски.

Той добави, че войната трябва да бъде прекратена и да се седне на масата за преговори. Те обаче трябва да се ръководят от "интересите на народа, а не от остарели и убийствени амбиции".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: