Отидете към основна версия

2 332 27

САЩ: Санкциите срещу Русия са безсрочни

  • сащ-
  • министър-
  • джина арймондо-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна

Всяка страна, която не спазва ограниченията на САЩ за износ за Русия, ще плати висока цена, включително Китай, зяви министърът на търговията Джина Раймондо

Снимка: bloombergtv.bg

Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че експортният контрол, наложен на Русия от САЩ и техните съюзници в отговор на инвазията на Владимир Путин в Украйна, "няма срок на валидност".

Това съобщи тя в коментар пред CNN.

Тя добави, че администрацията на Байдън е готова да се придържа към мерките, предназначени да навредят икономически на Русия „доколкото е необходимо“.

Коментарът на министъра са допълнително доказателство, че администрацията се готви за потенциално продължителен конфликт в Европа, който вече разтърси финансовите пазари и по оценка на Белия дом ще ударят портфейлите на американските потребители.

„Положението ще бъде объркано и това вероятно ще е задълго“, прогнозира развитието на кризата Раймондо.

Тя също така предупреди, че всяка страна, която не спазва ограниченията на САЩ за износ за Русия, ще плати висока цена, включително Китай. Тя заяви, че нейната администрация е готова дори да отреже Китай от американския или европейския хардуер и софтуер, необходими за производството на полупроводници.

„Ще съдим всяка компания, където и да е, в Китай или където и да е другаде, която нарушава правилата“, каза тя. „Така че очакваме Китай да не нарушава правилата и ако го направят, ще има последствия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.

Свързани новини