Отидете към основна версия

4 702 19

Зеленски обяви данъчна реформа от бункера

  • владимир зеленки-
  • украйна-
  • данъци-
  • реформа

Правителството премахна ДДС, данък печалба и данъчните проверки на фирмите, въвежда 2% данък върху оборота - за когото е по силите да плаща в настоящата ситуация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че се предприемат първоначални стъпки на данъчна реформа в страната, предаде UNIAN.

"Кабинетът на министрите на Украйна прие пакет от решения за подкрепа на нашата икономика. Бизнесът да работи, хората да имат работа. Където сигурността позволява. Където хората са готови за това", каза държавният глава в поредно видеообръщение, публикувано в Telegram канала на кабинета на президента.

„Вместо ДДС и данък върху печалбата, ние приехме ставка от 2% от оборота и опростено счетоводство. За малките предприятия, а това са първа и втора група еднолични търговци, ние определяме доброволното плащане на един данък. Тоест, ако можете, плащайте. Ако не можете - няма да имаме въпроси", обясни Зеленски.

"Второ, отменяме всички проверки за всички бизнеси. За да работят всички нормално, за да оживеят градовете. Така че животът да продължи навсякъде, където няма военни действия. Има само едно условие: да осигурявате нормалното функциониране на бизнеса си в рамките на украинското законодателство“, каза президентът.

Той обобщи, че това са "само първите две стъпки от нашата данъчна реформа".

На 14 март Владимир Зеленски каза, че правителството ще представи нов данъчен модел през следващите дни, който ще действа в Украйна по време на войната и в периода на следвоенно развитие.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: