Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2022 04:51 4 690 19

Зеленски обяви данъчна реформа от бункера

  • владимир зеленки-
  • украйна-
  • данъци-
  • реформа

Правителството премахна ДДС, данък печалба и данъчните проверки на фирмите, въвежда 2% данък върху оборота - за когото е по силите да плаща в настоящата ситуация

Зеленски обяви данъчна реформа от бункера - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че се предприемат първоначални стъпки на данъчна реформа в страната, предаде UNIAN.

"Кабинетът на министрите на Украйна прие пакет от решения за подкрепа на нашата икономика. Бизнесът да работи, хората да имат работа. Където сигурността позволява. Където хората са готови за това", каза държавният глава в поредно видеообръщение, публикувано в Telegram канала на кабинета на президента.

„Вместо ДДС и данък върху печалбата, ние приехме ставка от 2% от оборота и опростено счетоводство. За малките предприятия, а това са първа и втора група еднолични търговци, ние определяме доброволното плащане на един данък. Тоест, ако можете, плащайте. Ако не можете - няма да имаме въпроси", обясни Зеленски.

"Второ, отменяме всички проверки за всички бизнеси. За да работят всички нормално, за да оживеят градовете. Така че животът да продължи навсякъде, където няма военни действия. Има само едно условие: да осигурявате нормалното функциониране на бизнеса си в рамките на украинското законодателство“, каза президентът.

Той обобщи, че това са "само първите две стъпки от нашата данъчна реформа".

На 14 март Владимир Зеленски каза, че правителството ще представи нов данъчен модел през следващите дни, който ще действа в Украйна по време на войната и в периода на следвоенно развитие.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 асан

    67 16 Отговор
    Този няма вече държава намаления прави.Аланколу убиец на Украйна!
    от 0 нулата вземеш 2% ДДС, колко ще влезе в хазната се пита в задачата.
  • 3 124

    59 20 Отговор
    Идиот, убиец. Никога фашизъм! Z
  • 4 боил

    63 11 Отговор
    Аууу , тези хора се побъркаха . ЕС започва процедура за приемане на Украйна в ЕС , Зеленски дава облекчения на бизнеса , като че ли някой работи .....в безсилието си са си, като щраусите са заровили главите в пясъка и се правят , че руснаците ги няма пред Киев.
  • 5 МАЙДАН

    49 7 Отговор
    Да го извадим от бункера !!!
  • 6 Превод

    38 5 Отговор
    Превод на мнения от английско говорящи

    """НАТО е организация от група държави и функционира по-скоро като олигархия, където интересите на всяка страна, която може да мисли независимо, трябва да бъдат изпълнени, за да може НАТО да предприеме действия.
    Посланието, което мисля, че Путин се опитва да каже тук, се дължи на твърде голямото влияние на Америка върху НАТО, въпреки че всеки член на НАТО може да мисли самостоятелно, за да реши дали иска присъствие на САЩ или не, всяка страна-членка просто следва ефекта на обхвата, при който членовете просто ще вървят заедно с другите,
    без да мислят самостоятелно и да обмислят последствията,
    защото колко голямо влияние имат САЩ върху всяка страна-членка, те възприемат САЩ като лидер, който прави Америка да контролира НАТО не на хартия или каквато и да е подписана документация, а поради този ефект на обхвата. """
    Схващате ли? Хората отвън ни го казват!

    Коментиран от #7

  • 7 Това е

    26 4 Отговор

    До коментар #6 от "Превод":

    Във връзка с посещението утре на американеца, чието име беше замесено струва ми се покрай Ирак на времето.
  • 8 дедо Герчо

    10 1 Отговор
    ХЪХЪХЪ............ХЪХЪХЪ.....
  • 9 Укронацистите по затворите

    45 5 Отговор
    Филмът на Oliver Stone за Украйна го няма на руски в нета, има на английски откъси.
    Разберете, вчера някакъв тъп трол се изцепи, че Те, соросоидите били навсякъде.
    Ами тъкмо като заблъскат ракетите със сигурност да ви отнесат на някое по-добро място, като сте толкова надървени!

    Войната не е игра, не е плейстейшън, не е тамагочи!!!!
    Спрете се да се изживявате в американски ястреби, защото ще станете първата им хапка!

    Коментиран от #15

  • 10 ссссс

    36 4 Отговор
    Артиста само филми снима и реве
  • 11 тва е

    33 6 Отговор
    тоя е ненормален идиот ...
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    19 6 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ
    С ...
    ... ПЕСНЯ ПРО ЗАЙЦЕВ ...
    ...
    ОТ ФИЛМА ДИАМАНТЕНАТА РЪКА
  • 13 mi6osp

    30 3 Отговор
    Русия обяви, че започва удари с високоточни оръжия по военнопромишления комплекс на Украйна и предупреди персонала за избягване цивилни жертви да не влиза в предприятията.
  • 14 СЛОНА

    20 3 Отговор
    ОБЪРКАЛ СЕ Е КАТО ГИ Е ВИДЯЛ КАКВО ПРАВЯТ!!!
    ИСКАЛ Е ДА КАЖЕ ЗАГАДЪЧНА РЕФОРМА!!!
  • 15 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Укронацистите по затворите":

    Целият филм го има в Тубата с български субтитри - Украйна в пламъци...
  • 16 Призив

    7 2 Отговор
    Доволен ли си г-н Зеленски, че съсипа народа си? На каква цена стана пионка и ще издържи ли съвестта ти на тази цена? Ти съсипа съдбите на милионите си сънародници и не само на тях, но и на европейците! Ти, машата на ястребите какво си мислеше, че ще дърпаш опашката на мечката и тя ще ти се умилква! Най-грубо казано, каквото търсехте си го получихте, жалко за невинните и обикновените хора! Но те носят своята вина за пасивността след преврата и последвалото милитаризиране на страната. Не може да имаш силен съсед и непрекъснато да му чукаш кранчето! Вие си имате Русия, ние Турция. Ама, знаете ли колко внимаваме да не ги провокираме, граничещо със сервилност. Затова живеем в мир, който си има цена и тя е червената линия, която никога не се минава! Такава е поуката ни след 5 века. Събери кураж или бягай, но прекрати тази съсипия! Остави големите да се ритат!
  • 17 Зоро

    2 1 Отговор
    Този разби икономиката на Украйна.Сега се вживява на икономически вундеркин.Зелев ако не спреш да мислиш като нацист може и да остане нещо от икономиката.Не е нужно да продължи това което забърка.Време е да кажеш и,да се развее бялото знаме ако наистина обичаш Украйна и народа и.Стига си слушал ястребите от USA те не желаят твоето добро. НЛО = зеленото човече Зеленски.
  • 18 Българин

    3 0 Отговор
    А защо ПростоКиро не заимства идеята, нали са приятели и се подкрепят?
  • 19 Ббб

    1 1 Отговор
    Зеленски само пищи и иска от бункера.
    С това управление Украйна си докара война.
    Най интересното е ,че са се запътили натам,откъдето ние се връщаме.Видяхме Европа ,видяхме и нато...
Новини по държави: