Отидете към основна версия

10 264 173

Руски командир е бил убит от собствените си войници в Украйна

  • руски войници-
  • командир-
  • войници-
  • русия-
  • украйна-
  • убит-
  • военен командир-
  • война

Той е бил ликвидиран умишлено заради загубите, които понася бригадата

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Командир на руска военна бригада в Украйна е бил убит от собствените си войници, предаде в. „Индипендънт”, цитирайки западни представители. Полковникът, командващ 37-ма мотострелкова бригада, е бил умишлено убит от собствените си военнослужещи заради тежките загуби, които понася въпросната бригада на украинска земя. Мащабите, които е претърпяла тя, са огромни.

Киев потвърди по-рано днес, че в сражение в южната част на страната е бил убит още един руски генерал. Това съобщи съветникът на украинското президентство Олексий Арестович. „Нашите войски убиха командира на 49-та армия от Южния военен окръг на Русия генерал Яков Резанцев при бомбардировка на летище Чернобаевка”, разположено в района на Херсон, каза Арестович. Смята се, че той е седмият руски генерал, който намира смъртта си на украинска земя от началото на инвазията на 24 февруари.

Руските окупатори търпят тежки поражения в Украйна. Смята с, че Владимир Путин е решил да „постави на пауза“ опита си да превземе столицата Киев, за да съсредоточи усилията си в района на Донбас в източната част на страната. Руски войски частично са се изтеглили от североизточната част на Украйна, след като са понесли големи загуби, съобщава украинската армия. Генералният щаб на Украйна твърди, че въпросните войски са загубили повече от половината си персонал и вече са преминали руската граница. Моралът на руските войници в Украйна е нисък.

"Войната на Русия не е само война срещу Украйна. Значението ѝ е много по-широко. Всъщност Русия започна война срещу свободата. Това на украинската земя е само началото за Русия. Русия се опитва да порази свободата на всички хора в Европа. На всички хора по света. Опитва се да покаже, че само грубата и жестока сила има значение. Опитва се да покаже, че хората нямат значение, както и всичко друго, което ни прави хора. Това е причината, поради която всички ние трябва да спрем Русия. Светът трябва да спре войната", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той всекидневно призовава западните страни и НАТО да окажат военна помощ на страната му, за да продължи да отблъсва атаките на врага, както го прави вече месец.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 173 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: