Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Март, 2022 18:01 8 995 97

"Поразителни пропуски на тактическо ниво": защо Русия не напредва в Украйна

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • руска армия-
  • убити-
  • руски войници-
  • франц-щефан гади-
  • военен експерт

Лоша координация, фрапантни пропуски на тактическо ниво, проблеми с кодираната комуникация: месец след началото на войната в Украйна Русия по никакъв начин не е постигнала военните си цели, казва военен експерт пред АРД

"Поразителни пропуски на тактическо ниво": защо Русия не напредва в Украйна - 1
Снимка: UNIAN

Г-н Гади, какво постигна Русия за четирите седмици, откакто нахлу в Украйна?

Франц-Щефан Гади: Абсолютно ясно е, че руските части по никакъв начин не са постигнали военните цели, поставени в началото на войната. Идеята за сваляне на правителството на Володимир Зеленски и за бърза смяна на режима беше нереалистична във военен план. Русия атакува по твърде много оси, войските бяха твърде разпилени. В първите дни беше много трудно да се разбере цялата концепция за действие, тъй като влизаше в противоречие с руската военна доктрина.

Руските войски очевидно не са очаквали, че ще им се наложи да водят толкова интензивна война срещу украинците. По-скоро са разчитали на сценарий като в Австрия през 1938 година - бърза окупация, подкрепена от голяма част от населението. Вместо това сега им се налага да водят ожесточени боеве.

Дали поради това руското ръководство е променило военните си цели?

Франц-Щефан Гади: В момента руските части се прегрупират наново. Отделните армейски групи обаче са зле координирани и очевидно имат трудности с кодираната комуникация. Вероятно е Русия да се опита с една нова офанзива да завладее колкото може повече територии, за да използва това в преговорите.

Не е ли странно, че руските части не са очаквали такива трудности и такава съпротива?

Франц-Щефан Гади: Ако руската страна го беше очаквала, щеше предварително да интегрира различни оръжейни системи и платформи, за да може да постигне максимален успех срещу врага и да защити собствените си войски. Руският подход напомня на рискованата тактика на американската армия пред Багдад през 2003 година, когато тя навлезе неприкрито и без подкрепа дълбоко във вражеската територия, понеже моралът на противниковата армия вече беше разбит и режимът нямаше подкрепа от страна на местното население. На тактическо ниво в руската армия се открояват поразителни пропуски. Ние, военните анализатори, надценихме отраженията на руските армейски реформи след войната в Грузия през 2008 година.

Можеше да се предположи, че рано или късно руските части ще се сблъскат с логистични проблеми - за разлика от натовските войски тактическите батальони имат нужда от повече логистика, понеже са с по-голяма огнева мощ и затова се нуждаят от повече муниции. Най-вече обаче руските войски не са настроени за офанзивна война с дълбоко навлизане в територията на врага - те са настроени за защитно-офанзивна война на руска земя, при която биха могли да разчитат на руската железопътна мрежа.

Колко важна за хода на войната е съпротивата в Мариупол?

Франц-Щефан Гади: В следващите дни ще е важно колко бързо ще падне Мариупол и какво ще се случи в Донбас. Това е най-големият оперативен проблем на украинците, тъй като могат да бъдат обкръжени. Руската армия предприема атаки южно от Харков и северно от Мариупол, но ние не знаем колко украински части се намират там. Знаем много по-малко за украинските войски, отколкото за руските. Затова е много трудно да се прогнозира колко още ще продължи войната.

Ако украинските части в района бъдат отрязани и Мариупол падне, това ще даде възможност руски войски да бъдат изпратени на други фронтове - например към Николаев или Одеса, както и да бъде засилен обсадният пръстен около Киев. Мога да си представя, че рано или късно градът ще бъде обкръжен, но не мога да си представя, че руснаците ще са в състояние да го превземат къща по къща - за целта има нужда от твърде много войници. Вместо това вероятно ще се заложи повече на артилерията и на обстрела на града, за да може така правителството на Зеленски да бъде подтикнато към политически отстъпки.

Колко дълго може да издържи украинската армия?

Франц-Щефан Гади: Това е проблемът: ние не знаем в какво състояние са украинските войски. Знаем, че украинската противовъздушна отбрана все още е невредима, знаем, че голям брой от частите са в бойна готовност, че има оперативни резерви. Но нямаме никаква информация за мунициите, не знаем дали от Запад действително ще пристигнат исканите мащаби, а и не знаем доколко украинците ще успеят да се адаптират към новите тактически дадености. Знаем например твърде малко за боеспособността на украинските военновъздушни сили. Не мисля, че в близко бъдеще руските или украинските войски ще колабират. Но оттам не следва, че украинците ще спечелят. От днешна гледна точка ситуацията е патова.

А смятате ли, че е възможно решение да бъде намерено чрез преговори?

Франц-Щефан Гади: Рано или късно ще трябва да има такова решение, за което и двете страни ще трябва да направят компромиси. Като и за двете страни ще е важно да представят нещата така, като че ли са спечелили. Съмнявам се обаче, че това ще доведе до траен мир. В близко бъдеще може да избухне и следващ конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    22 32 Отговор
    Поразително да,не се научиха да пазят дистанция. Колко колони и разби артилерията и пак се скупчват.

    Коментиран от #19, #28

  • 2 АнтиГост

    18 31 Отговор
    Вече отстъпва!!!
  • 3 Изобщо не напредват

    45 16 Отговор
    руснаците ама въобще. Това е от преди 7 дни.

    Коментиран от #68

  • 4 Кравите са в мислите си с вас

    72 17 Отговор
    Даже отстъпва по 10-20километра на ден. Ето и испания се радва на новите цени. Скоро държавите ще се избият сами вътрешно от бунтове

    Коментиран от #7

  • 5 Русия трябва да бъде пометена

    26 86 Отговор
    веднъж за винаги. Тя е изворът на най-големите ни нещастия като народ и държава. Уинстън Чърчил през септември 1938 г. разбира ясно бъдещето: „Изглежда, че ние сме съвсем близко да безрадостния избор между войната и позора. Имам чувството, че ние избираме позора, а след това ще обявим война, и то на много по-неблагоприятни условия, отколкото сега !
    Уинстон Черчилль все четко понимал в сентябре 1938 года: «Похоже, мы очень близки к безрадостному выбору между войной и позором. У меня такое чувство, что мы выберем позор, а чуть позже объявим войну, на еще более неблагоприятных условиях, чем сейчас».

    Коментиран от #14, #20, #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стефчо

    56 8 Отговор
    Дойче веле?? Местя го..
  • 9 Украйна

    47 10 Отговор
    част от руската империя! Нацистите в екарисажа.
  • 10 Грульо

    83 10 Отговор
    "защо Русия не напредва в Украйна"

    ДВ да каже как се напредва когато бандеровците се крият в градовете между цивилните, а руснаците гледат да няма цивилни жертви? Да отговорят на тоз въпрос, да видим всички как трябва да стане напредването, щом са толкоз големи специалисти. :D

    Коментиран от #51

  • 11 Пич

    69 10 Отговор
    Днес цял ден ни облъчват , че едва ли не , украинците маршируват на Червения площад !!! Вече и на парад няма да им се случи ! А DW да са спокойни , германците ще посрещнат парада !!!

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Добрият човек

    57 6 Отговор
    Тоя от ДВ, сякаш са безмозъчни. Толкова се оплетоха в лъжите си, че чак станаха за посмешище.
  • 14 Я по-сериозно

    45 10 Отговор

    До коментар #5 от "Русия трябва да бъде пометена":

    Чърчил е жалък идиот

    Коментиран от #87

  • 15 WTF

    11 11 Отговор
    Никога не обръщайте гръб на Любомир Путин! Той тепърва почва!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Статистик

    20 42 Отговор
    Цял свят се чуди и мае пред некадърността на руската армия, но какво да очакваме от страна с по-голяма корупция от нашата.
  • 18 ПУТКИНСТАНСДОХНЕ ➕

    11 27 Отговор
    ПИЗДИН...ТОЖЕ➕
  • 19 Много прости

    16 28 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    МНОООООГОООООО. Трябва да си изнасилят командващите. Или по- добре групово да си сдадат оръжието. Кухите старчоци, дето ги командорят, се ръководят от военните учебници от 18-ти век.
  • 20 Нямаме условия на фронта

    39 13 Отговор

    До коментар #5 от "Русия трябва да бъде пометена":

    От кого бе, от епилираните натовци ли, дето след първата ракета се изтрепаха да бягат към Полша. Без Русия глад, с Русия пак глад щото си и бил враг.
  • 21 защото

    30 5 Отговор
    сте прости преписвачи ! Нямате представа и планиране..... обаче все тая.....каквото са наумили ще стане !
  • 22 Някой

    24 10 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Също като армията на Хитер, която също се подготваше да марширува на Червения площад.
  • 23 Мирише

    23 6 Отговор
    на прокиснала зелева чорба
  • 24 Хахахах

    30 8 Отговор
    Дойче веле са по бетер от забила грамофонна плоча .....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Удри мУ*ЙО

    11 10 Отговор

    До коментар #12 от "Защото не стават за нищо":

    Я сам омаал повече Руски момета и булки от...членската маса на.. БСП.
    Бутай яко
  • 27 Бавният напредък

    29 9 Отговор
    Се дължи на това че се щадят цивилните граждани
    Нищо друго
    Ако има друго то е пропаганда

    Коментиран от #58

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 След толкова

    30 9 Отговор
    много статии, колко е зле руската армия, да се чуди човек какво толкова се е разтревожило НАТО- то за източна Европа? Още седмица, и украински танк ще гони Путин по червения площад....
  • 30 ГОЛЯМ СМЯХ

    31 11 Отговор
    че за къде да бърза русия? тя така бавни ще ги мори тия азовци , да ги научи да ядат обелки от картофите

    някой гони ли ги руснаците че да бързат? мечката може и бавно, останалите кучета нека си лаят и обиклят само лаенето ще им остане
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 10 Отговор
    европа и сащ са замо 10% от света, но се мислят че са господарите! ами не са нека се избиват от завист че русия бавно воюва има време до 9 май ще стигне до берлин спокойно

    Коментиран от #83

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 12 Отговор
    слава на русия, слава на руската армия, слава на путин
  • 34 Сандо

    34 8 Отговор
    Абе не можете ли д намерите един нормален експерт?Дори и на Запад се намират.А ето и някои неуспехи на скапаната руска армия:Украйна на практика няма ВМС,няма и ВВС.Окло Донбад бяха съсредоточена 150000 част от ВСУ,най-добре подготвената и най-добре екипираната част - какво става с нея в момента?Най-големите градове,включително и Киев са обкръжени.Днес Рада-та е дала разрешение на правителството да избяга от столицата.Това е само лек преглед на сегашното положение.И добре,че руската армия е скапана,иначе сигурно щяха руснаците да се плицикат в Ламанша.ФАКТИ,добре е да знаете,че прекаляването с пропаганда води до обратен ефект,просто не се пестаравайте.
  • 35 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Защото не стават за нищо":

    Много глупости говорите и за това ви бият то бива злоба ама вашето си е болест.

    Коментиран от #45

  • 36 атак

    32 12 Отговор
    Що не вземете интервю от някои нормален човек дето разбира от военно дело, а залагате на лъжата на един набеден за експерт? Русия за 4 седмици превзе територия колкото 2 англии. Не бързат за никъде, бавно и методично избиват всички бандера нео фашисти, които се крият зад жени и деца в жилищните квартали и в апартаментите на мирните жители. А всички натовци седят от страни и се оглеждат къде да се скрият и да си сложат памперсите. Та така бавно но сигурно руснаците ще избият всички нео фашисти.
  • 37 Денис Джамбазов Извънредно!

    14 7 Отговор

    До коментар #31 от "Денис Джамбазов":

    зеленски е убит !
  • 38 Вече пет лета съм спасител на слънчака

    11 17 Отговор

    До коментар #16 от "Ти ли правиш деца":

    Поне с 20 българчета собствено производство съм облагородил кочината. Всичките бяха намазани кокошки, на някакви големци. Да са живи и здрави децата и дано като порастнат, някой тъпак като путника не ги прати да ги трепят някъде.

    Коментиран от #61, #70

  • 39 Доктор

    13 6 Отговор

    До коментар #5 от "Русия трябва да бъде пометена":

    Пробвай с ксанакс.
  • 40 Като видя

    24 5 Отговор
    Дойче веле не ги чета аз се забавлявам с коментарите
  • 41 серт

    31 7 Отговор
    Забелязвате ли как спряха всякаква информация за развитието на военните действия и преминаха само на общи приказки? Защо? Защото се чудят как да признаят тоталния погром над нацитата и практически капитулиралата Осрайна. След седмица-две, когато това ще стане и официално, просто не знам как ще си напишат заглавията.
  • 42 1234

    5 16 Отговор
    Резонно е,некадърността е налице,щото шеф на военните е човек дето не е виждал на живо автомат,никога не е имал общо с военно дело,Шойгу строителен инженер, Вашингтон такава простотия никога не са правили
  • 43 Чака вас

    14 4 Отговор
    Натовците да ви прасне и вас
  • 44 Механик

    19 3 Отговор
    Еее, а вземете се малко по-серизоно де! А стига я оплаквахте тая Русия. Ще се окаже, че дойчевеле и сорос най-много милеят за нея.
  • 45 Ти си българин

    10 16 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Коато онея в столипиново. Няма българин русофил. Не може някой да те е държал да мизерстваш толкова време и да си му благодарен и да го възхваляваш. Продажни диверсанти и тролове сте вие. Накрая и до вас ще стигнем, след като се разправим с другите.

    Коментиран от #46

  • 46 Мхм

    6 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ти си българин":

    И като стигнеш?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 така

    16 6 Отговор

    До коментар #25 от "Тракиец":

    И на тебе трябва да ти наместят чипа. Сега е момента да отидеш при другарчетата си да викаш с тях и да им помагаш, та и тебе да те утрепят като куче. Руснаците ще им скъсат ушите заедно с главите на всички нео фашаги, а и на тебе ще ти наместят кокалите.
  • 49 Димов

    11 0 Отговор
    Защото ако приключат нещата сега, няма с какво да си оправдавате инфлацията.
  • 50 Слава

    15 4 Отговор

    До коментар #25 от "Тракиец":

    На Путин мачкай ук фашаги
  • 51 Хахахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Грульо":

    Гледаме. Никакви цивилни жертви няма в Мариупол. Само града е унищожен на 90 процента!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ХаХа

    14 6 Отговор
    Ама хич не напредват ...Как си ги съчинявате . Вижте сводката от днес . Всичко е ясно . Две седмици и чао
  • 54 Ураааа

    10 1 Отговор
    Това значи, че войната свършва
  • 55 Гаглей

    10 9 Отговор
    Представете си ако България беше най богатата на ресурси държава а ние с вас да взимаме заплати по 600 лв. А на фона на това да сме най големите патриоти и да обичаме власта си,,, хахахах майко мила
  • 56 наблюдател

    10 3 Отговор
    Кой и защо не напредва си е негова работа.Кой ще разрушава ,като там ще трябва после да се строи?
  • 57 Димов

    17 2 Отговор
    Защо втасалото зеле, вместо да се радва, че няма напредък във военните действия, е седнало пак да обяснява, колко куца била мечката? Защо, задължителната промивка изпъква над човещината и надеждата за мир?
  • 58 77 май

    4 11 Отговор

    До коментар #27 от "Бавният напредък":

    Кви цивилни има в нивите около Киев?? Никакви
    Всички села са евакуирани и се води мобилна война в момента..тъпите ушанки и да искат не могат да свършат големи артилерийски обстрели там щото нямат боеприпаси..скоро ще изкопаят траншей по цялата си линия и войната свършва..
  • 59 Толкова си могат ватниците

    5 5 Отговор
    Голо на голямо
  • 60 Дойче

    14 4 Отговор
    Зеле пуснете си руската тв и ще разберете

    Коментиран от #78

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 баба мичи

    10 8 Отговор
    Ако иска бързи действия от страна на Русия, Западът може да се опита да я нападне и веднага ще разбере, че Сащ и ЕК ще разберат, какво значи масиран ракетен удар, който ще приведе войските на терористите в страните от Източна Европа в занулено положение, от там вече ще се решават, дали и Държавите( запада) им ще продължат да съществуват, защото нападнат ли Русия с ядрено оръжие, това ще означава краят на Сащ и Запада като цяло – край на света не се предвижда а само на англосаксите.

    Коментиран от #80

  • 63 да питам

    8 4 Отговор
    Има ли данни от Русия , колко руснаци са в Рая и колко украинци са сдохнули ...?!
  • 64 Мда

    7 2 Отговор
    дойче веле без коментар
  • 65 Казан с безмислени авторитети

    9 2 Отговор
    Тотално разплитане на мозъчни връзки. България е безсилен консуматор на емоции, на чувства, на вяра, на надежди, на ГМПДП. Това е безкрайна война на изтощение и заличаване на народи, като идентичност, като религия, като геном.Ако някой си мисли, че това ще го пропусне да намали дозата си социални вношения от министерството на истината. Най големия страх на съвременния човек е да не го изключат от социалната хранилка, защото няма къде да отиде. Идеологията днес казва, че само бедните и глупавите се бунтуват и са готови да се борят, защото са ненужни на обществото. Мислите ли, че вие управлявате живота си? Мислите в главата Ви ваши ли са? Вие ли контролирате здравето си? Успех ...
  • 66 волен сидеров

    8 3 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА -МЕДИИТЕ СА МОНИПУЛАТОРИ ЯКОО-СКОРО ЩЕ ИМ СЕКНЕ
  • 67 Батьтко Махно

    1 1 Отговор
    Крадци и пияници
  • 68 Абе еееейййй

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Изобщо не напредват":

    Това е руска карта! ПРОПАГАНДА! Каква карта искаш да ти дадат? Нали трябва в Русия хората да видят, че всичко върви по план!

    Коментиран от #69

  • 69 Кравите са в мислите си с вас

    11 6 Отговор

    До коментар #68 от "Абе еееейййй":

    За такива като теб който застават с отворена уста когато кравата си вдигне опашката ще кажа, виж кой реве всеки ден в различни парламенти по света. Предполагам си доста елементарен за да си начертаеш карта сам.

    Коментиран от #79

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Няма никакви...

    9 6 Отговор
    "Поразителни пропуски"..груз 200 е пълен, и полевите крематориуми работят без почивка, всичко е планирано и тактически изпипано. Пътищата са задръстени от безаналоговото въоражение на путин, изтърбушени танкове, БТР, оръдия, камиони, самолети, хеликоптери и пленици, и украинската армия не може да напредва бързо, трябва да разчиства пътищата от модерното руско въоражение. И Мариупол няма да превземат, но ще го разрушат, и ще избягат като победители.
  • 72 Ффф

    11 6 Отговор
    А не. Това е фейк. Как руската червено-наакани армия ще прави грешки. Те са непобедими.Скоро ще колонизират Марс и Венера. Пуснете Вефа на нашите без мозъчни и побъркани русофили и путинофили. Те са винаги на пост във форуми и пред компютъра. И са все още в 18 век.

    Коментиран от #73

  • 73 115

    5 7 Отговор

    До коментар #72 от "Ффф":

    А вие сте в ауспуха на кравата!
  • 74 Войникът 🇧🇬 без атмия

    18 1 Отговор
    Според мен наистина Русия не очакваше ,че Запада" САЩ ,ще въоръжават до такава степен Украйна и резултатите са видни- отпора е голям ,но на цената на много човешки животи и инфраструктурни разрушения! Не че Русия не може с масирано нападение да пидпали всичко ,но дай боже да не стане и да се договорят за прекратяване на огъня и като цяло войната 😒
  • 75 Ффф

    11 7 Отговор
    Не мога да разбера, защо бг русоробите мислят, че обиждат някого, че е нацист. Ако не бяха те земята щеше да е тотално замърсена от уроди, а те направиха доста добра чистка. Грешката им беше, че разпиляха силите си и не смазаха гнусните руски мужици напълно.
  • 76 Никой не вярва и не чете DW

    7 5 Отговор
    КАЗАНО И НАПИСАНО ОТ ТИЯ Е НА 100%лъжи!
  • 77 haha

    10 7 Отговор
    Шантавизъм на 2.
    И как се очаква да напредва? Украйна е 20-та военна сила в света. Окопавала се е 8 години в изочната си част. Има за съюзнак САЩ, които и е обучил войската и и предоставя оръжия (макар и с изтекъл/изтичаш срок на годност).
    На всичкото отгоре, в градските райони Русия не иска да влиза, защото жертвите биха били огромни.
    При все това, 1/3 от територията и е под контрола на Русия. за още 1/5 се водят военни действия.
    На фона на 5 годишната война на САЩ срещу шепа екстремисти (ИД), Русия си напредва със светлинна скорост.
  • 78 Ффф

    7 6 Отговор

    До коментар #60 от "Дойче":

    Че те руските скотове и телевизия ли имат??? Това вече е новина.
  • 79 Ффф

    8 11 Отговор

    До коментар #69 от "Кравите са в мислите си с вас":

    По-елементарно нещо, защото не мога да използвам думата човек, от бг русофила няма. Русофила е утайката на нашето общество. Нещо върху което те е гнус дори да се изплюеш.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Затварят крагът около Гропировката,

    7 6 Отговор
    Която се готвеше да смаже ДН Р и се беше яко окопала, около 50 - 60 000 войника, от Картата се вижда!! Колко ше се предадат колко не никой не знае!! След това е ред на КИЕВ, той е обкръжен отворено е само от към водоемите на Днепър и Войната е до там!! Удариха летиштата на Житомир и Виница, където се разтоварваше оръжие, ударени са и най голямите складове за гориво около Киев, Края се вижда, както каза Байдън преди няколко дни!! Нека някой го оспори!? На война, като на Война

    Коментиран от #86, #88, #97

  • 82 WhiteNoise

    5 8 Отговор
    абе незнам кой лъже повече ама русия е претопила бая по-вироглави. Кой избега ще живее. Кой не и е виновен ще копа ягоди в сибир... за 3-4 години песни ще пеят за раша. па дойче зеле нека си ги редат техните приказки. те затова заплати зимат.
  • 83 UDO

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да не вземе да го замине само.
  • 84 Коментар

    7 4 Отговор
    Щом D.W. го твърдят, значи в същност е точно обратното!
    Тия велета са една от най-големите разпространителки на фалшиви новини!!!
  • 85 чегевара

    8 5 Отговор
    не напредват защото Украинците мачкат фашистите орки на путин
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ффф

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Я по-сериозно":

    Не мисля. По-скоро ти.
  • 88 Гггггггггггггггг

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Затварят крагът около Гропировката,":

    Сериозно?? Ти ходил ли си на училище??? 100 грешки на 10 думи!!! Такъв правопис не съм виждал и от първокласни.
  • 89 Стефан Петров

    5 7 Отговор
    Как може да се говори така след като не се знаят руските планове. Военни специалисти директно казаха,че руските войски максимално пазят цивилното население. Ако бяха провели тактиката както по времето завземането на Германия и Берлин то украинските градове отдавна да бяха в руини.

    Коментиран от #90

  • 90 Хахаха

    6 4 Отговор

    До коментар #89 от "Стефан Петров":

    Какво цивилно население в полята бре? Стига с тая мантра, ако пазеха цивилните нямаше да бомбардират болници и училища.

    Коментиран от #95, #96

  • 91 9689

    2 1 Отговор
    Няма пропуски,има щадене на живия щит на бандеровците.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай Илия

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Хахаха":

    Какви болници и училища! Навсякъде има Бандеровци и Азов. Ники Дойнов показа в Одеса стотици шишета с Молотов! Какво ще стане ако влязат танковете в града без да ги подпалят! Що като ги подпалят е ясно, че няма да им се размине смърта.
  • 96 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Хахаха":

    На каква дрога си? В Полята няма кьорав украинец камо ли военнен.
  • 97 Джон

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Затварят крагът около Гропировката,":

    Вчера по К1 в вечерните новини дадоха как горят складове за гориво на 60 км от границата с Полша до Лвов!
Новини по държави: