Отидете към основна версия

6 560 92

Техеран заплаши Баку: Военна интервенция в Армения ще се сблъска с реакцията на иранските въоръжени сили

  • азербайджан-
  • иран-
  • армения-
  • конфликт-
  • корпус-
  • гвардейци

Корпусът на гвардейците на ислямската революция предупреди Азербайджан

Снимка: Shutterstock

„Всяко военно нахлуване в Армения ще бъде изправено пред реакцията на иранските въоръжени сили.

Ислямска република Иран многократно е заявявала, че няма да толерира промени в границите на съседните държави “, казва телевизионният канал на Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

Това предупреждение беше отправено в отговор на публикацията на азербайджанския вестник "Yeni Musavat", в която се посочва, че Азербайджан има право да „връща земите си“, тъй като Армения е една от историческите земи на Азербайджан.

Иран от своя страна има различен поглед върху Азербайджан и неговата история. В Ислямската република националистическите кръгове смятат Азербайджан за своя историческа територия с името Аран и Ширван, открадната от северозападните ирански провинции, и наричат ​​страната "Република Баку".

Корпусът на гвардейците на ислямската революция е основан след Иранската революция на 22 април 1979 г. по заповед на аятолах Хомейни. Докато иранската армия защитава иранските граници и поддържа вътрешния ред, според иранската конституция, Революционната гвардия има за цел да защити политическата система на страната ислямска република, съобщи infoteka24.ru.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 64 гласа.

Свързани новини