Отидете към основна версия

56 365 221

Путин: Войната продължава, няма да има среща със Зеленски

  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • италия-
  • война-
  • марио драги

Путин казал на Драги, че условията за примирие все още не са налице

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин казал на италианския премиер Марио Драги, че не са настъпили подходящи условия за прекратяване на огъня в Украйна. Драги заяви това на пресконференция днес след телефонния си разговор с Путин вчера, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Путин казал на Драги, че условията за примирие все още не са налице. Италианският премиер довери, че е поискал от руския президент да се срещне с украинския си колега Володимир Зеленски, предаде ТАСС. "Путин отговори, че условията за (такава среща) не са настъпили", каза Драги. По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, цитиран от ТАСС, че среща между Путин и Зеленски ще стане възможна чак след като бъде изготвен текстът на бъдещия договор между Русия и Украйна.

Сегашните договори за газ остават и европейските фирми ще продължат да плащат в евро или долари, казал още руският президент според италианския премиер. "Това, което разбрах, но може и да греша, е, че преобразуването на плащанията. . . е вътрешен въпрос на Руската федерация,“ добави Драги. Италия ще достигне през 2028 г. целта на НАТО да харчи за отбрана 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, прогнозира министър-председателят. Той отбеляза, че по въпроса няма спорове между партиите от управляващата коалиция. Документ с икономическите прогнози на италианското правителство, който предстои да бъде публикуван, обаче няма да посочва с колко точно ще бъдат увеличени разходите за отбрана, добави в същото време Драги.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 174 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: