Отидете към основна версия

1 896 5

Илон Мъск купи 9,2% от Туитър

  • туитър-
  • twitter-
  • илон мъск-
  • тесла-
  • социална мрежа

Мъск е придобил приблизително 73.5 милиона акции

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск придобива дял от 9,2 на сто в "Туитър" (Twitter), предаде Асошиейтед прес. Мъск е придобил приблизително 73.5 милиона акции, според информация на регулаторния орган, публикувана днес, предаде БТА.

Делът на Мъск в "Туитър" се смята за пасивна инвестиция, което означава, че шефът на "Тесла" е дългосрочен инвеститор, опитващ се да минимизира купуването и продаването на акции. Въпреки това намесата на Мъск повдига въпроси относно възможността за свободно общуване в "Туитър", след като миналия месец написа туит за свободата на словото и платформата на социалната медия. По тази причина мнозина анализатори бяха скептични за бъдещите ходове на непредсказуемия шеф на "Тесла".

Очакваме тази пасивна инвестиция да е само началото на по-обширни разговори с ръководството на "Туитър", които могат в крайна сметка да доведат до активни акции и потенциално по-агресивна роля на собственост в "Туитър", написа по-рано днес в съобщение до клиент Дан Ивс от "Уедбуш секюритис" (WedBush Securities). Акциите на "Туитър" скочиха с над 25 на сто от отварянето на пазара в понеделник, а котировките на "Тесла" поскъпнаха незначително.

Наред с повдигнатите въпроси за свободата на словото в "Туитър" Мъск написа в отделен туит, че сериозно обмисля да създаде нова платформа за социални медии. Той дори влезе в конфликт с регулаторните органи за тази употреба на "Туитър". Новината за акциите на Мъск в "Туитър" идва само два дни, след като "Тесла" публикува слаби производствени резултати през първото тримесечие. Въпреки че компанията е доставила 310 000 превозни средства, резултатът остава леко под очакванията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини