Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 12:50 2 433 5

Доналд Тръмп с молба към американския съд

  • доналд тръмп-
  • twitter-
  • социална мрежа

Иска да си възобнови профила в Twitter

Доналд Тръмп с молба към американския съд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп иска да си възобнови профила в социалната мрежа Twitter. За целта той е подал молба във федералния съд на Флорида. В документа, цитиран от агенция Bloomberg, пише, че в САЩ Twitter има „неизмерима, исторически безпрецедентна и опасна за провеждането на открити демократични дебати степен на власт и контрол над политическите дебати“. Управата на социалната мрежа е отказала да коментира тези думи.

В Twitter бившият американски президент има над 88 милиона последователи.

По-рано социалната мрежа окончателно затвори достъпа до личния акаунт на Тръмп поради нарушаване на правилата, както и поради опасения, че може да се опита да предизвика насилие. Това се случи малко след като на 6 януари тази година привърженици на републиканеца, който тогава беше шеф на американската администрация, се опитаха да попречат на одобрението на резултатите от президентските избори на 3 ноември 2020 г. в Конгреса на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    7 16 Отговор
    Абе Дембел, нали си направи собствена "социална мрежа"? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Толкова тУпани и барабани блъска и се пени... и накрая като казиното, "университета" и.т.н. А?
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Оранжев скудоумен троглодит такъв!
  • 2 asd

    6 13 Отговор
    "и опасна за провеждането на открити демократични дебати"

    Този и "дебат" не знае какво означава. Леле леле. Примат и половина. След като за Шиттър толкова реве можем само да гадаем за слабоумието му и това на фенчета му.
  • 3 ЕВРО НЮЗ

    6 6 Отговор
    Що не опитат с Путин тоя номер
  • 4 Рошко

    6 2 Отговор
    Трябва директно да попита ротшилд, не съда

    Коментиран от #5

  • 5 От страни

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Те са на една страна на барикадите с Ротшилд - наднационалния елит. Противниците на Тръмп са страновия елит "банкерите" на Рокфеллер (представителите са Байдън, Обама и Килъри Клинтън) и "цифровите" гиганти.