Last news in Fakti

4 Април, 2022 17:40 1 884 5

Илон Мъск купи 9,2% от Туитър

  • туитър-
  • twitter-
  • илон мъск-
  • тесла-
  • социална мрежа

Мъск е придобил приблизително 73.5 милиона акции

Илон Мъск купи 9,2% от Туитър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск придобива дял от 9,2 на сто в "Туитър" (Twitter), предаде Асошиейтед прес. Мъск е придобил приблизително 73.5 милиона акции, според информация на регулаторния орган, публикувана днес, предаде БТА.

Делът на Мъск в "Туитър" се смята за пасивна инвестиция, което означава, че шефът на "Тесла" е дългосрочен инвеститор, опитващ се да минимизира купуването и продаването на акции. Въпреки това намесата на Мъск повдига въпроси относно възможността за свободно общуване в "Туитър", след като миналия месец написа туит за свободата на словото и платформата на социалната медия. По тази причина мнозина анализатори бяха скептични за бъдещите ходове на непредсказуемия шеф на "Тесла".

Очакваме тази пасивна инвестиция да е само началото на по-обширни разговори с ръководството на "Туитър", които могат в крайна сметка да доведат до активни акции и потенциално по-агресивна роля на собственост в "Туитър", написа по-рано днес в съобщение до клиент Дан Ивс от "Уедбуш секюритис" (WedBush Securities). Акциите на "Туитър" скочиха с над 25 на сто от отварянето на пазара в понеделник, а котировките на "Тесла" поскъпнаха незначително.

Наред с повдигнатите въпроси за свободата на словото в "Туитър" Мъск написа в отделен туит, че сериозно обмисля да създаде нова платформа за социални медии. Той дори влезе в конфликт с регулаторните органи за тази употреба на "Туитър". Новината за акциите на Мъск в "Туитър" идва само два дни, след като "Тесла" публикува слаби производствени резултати през първото тримесечие. Въпреки че компанията е доставила 310 000 превозни средства, резултатът остава леко под очакванията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдеще

    9 5 Отговор
    Тоя много го плюят оркските тролове ама има за какво.Обърна хода на историята и джамхирии като Русия и Саудитска Арабия ги чака глад без шансове за подобрение никога.Разни царчета и кралчета ще се оправят за поколения напред ама мужиците и камиларите ще се върнат в блатата и пустините.

    Коментиран от #5

  • 2 Найлон Фръск

    5 2 Отговор
    Твитер - боклук
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    НЕ ПОЛЗВАМ ФЕСБУК, ТУИТЪР, ИНСТАГРАМ, ТЕЛЕГРАМ И Т.Н
    ...
    ИНТЕРНЕТ Е СЪЗДАДЕН ЗА ДА МОЖЕШ ДА УЧИШ НЕЩА ... А НЕ ДА СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бъдеще":

    54% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ НАС В САЩ
    ...
    НЕ СА БЕЛИ :)))
    ...
    БЪДЕЩЕ - ЛАТИНО-АФРИКАНСКИ КИБУЦ С РАКЕТИ