Отидете към основна версия

17 677 143

Ето кои са били кремълските убийци на цивилно население в Киевска област (СНИМКИ)

  • буча-
  • ирпен-
  • гостомел-
  • клане-
  • арестович-
  • давид сакварелидзе

На 2 април Министерството на отбраната на Украйна обяви пълното освобождаване на Киевска област от руската армия. На следващия ден световните медии публикуваха шокиращи кадри

Алексей Арестович, който е съветник на украинския президент Володимир Зеленски, е публикувал списък на руските части и подразделения, които може да са замесени във военни престъпления в украинските населени места Буча, Гостомел, Ирпен, намиращи се в Киевска област.

На 2 април Министерството на отбраната на Украйна обяви пълното освобождаване на Киевска област от руската армия. На следващия ден световните медии публикуваха шокиращи кадри, заснети от журналисти на международни агенции в покрайнините на столицата Киев, която един месец руснаците се опитваха да завладеят. Улиците на тези градове са осеяни с трупове на цивилни, мнозина са с вързани ръце зад гърба, като руските войници се опитали и да изгорят някои от телата, преди да си тръгнат. Открити са масови гробове.

„Частите и подразделенията на Въоръжените сили на Русия и руската гвардия, извършили военни престъпления в Буча, Гостомел, Ирпен“, написа Арестович на страницата си във Фейсбук като въведение и след това ги изреди:

Става дума за: 64. отделна мотострелкова бригада от 35. армия на Източния военен окръг; 5. отделна танкова бригада от 36-та армия на Източния военен окръг; 331. парашутно-десантен полк от 98. десантна дивизия; 137. парашутен полк от 106. десантна дивизия; 104. и 234. десантно-щурмови полкове от 76. десантно-щурмова дивизия; 14. и 45. отделни бригади със специално предназначение; 63. специален полицейски отряд на руската гвардия; 155. отделна бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот. От районите на Киевска област, освободени от контрола на руските военни, са извадени телата на 410 загинали мирни жители, съобщава главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. По думите ѝ за 1-3 април съдебните експерти са изследвали телата на 140 загинали.

Междувременно, снимките на въпросните военнопрестъпници бяха разпространени от украинския политик Давид Сакварелидзе, като на първата е вероятният командир на масовите убийства на цивилни в покрайнините на Киев:

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: