Отидете към основна версия

2 983 57

САЩ очакват от Русия жестоки тактики и незачитането на цивилните и в Донбас

  • донбас-
  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • война

Американски военни официални лица припомнят, че там военни действия се водят от 2014 г. след анексирането на Крим

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Пентагона Джон Кърби описа новият руски военен лидер, назначен да ръководи инвазията в Украйна като човек, който е познат с „напълно незачитане“ на цивилни граждани.

Кърби отказа да говори с подробности за руския генерал Александър Дворников, но отбеляза, че руските военни са познати с жестоки действия, които сега се очаква да целят подкрепа на частите в Донбас.

За Вашингтон руските военни действия, след като както изглежда са претърпели загуба в района на Киев, се насочват към региона Донбас. Американски военни официални лица припомнят, че там военни действия се водят от 2014 г. след анексирането на Крим.

„За съжаление всички ние можем да очакваме, че същите жестоки тактики, същото незачитане на живота на цивилни (граждани-б.а.) и инфраструктура вероятно ще продължат“, каза говорителят по въпроса за очакването на пренасочването на руските военни на изток.

Кърби допълни, че съсредоточаването на конфликта в Донбас предвещава „по-продължителна и много кървава следваща фаза“.

Говорителят на Пентагона каза още, че украинците показват една „много непреклонна, много ефективна, много способна съпротива“, срещу руските военни.

Темата за руската инвазия в Украйна бе коментирана и по време на виртуална среща между американския президент Джо Байдън и индийския премиер Нарендра Моди.

Според Белия Дом срещата е била „продуктивна“, като на нея Байдън е казал на Моди, че увеличаването на вноса на руски енергийни източници не е в интерес на Индия.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 40 гласа.

Свързани новини