Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Април, 2022 08:45 5 917 106

Зеленски: Украйна не разполага с необходимите оръжия, за да спаси Мариупол

  • украйна-
  • мариупол-
  • война-
  • володимир зеленски

Западни военни експерти от своя страна констатират, че руските сили напредват в условията на градски боеве

Зеленски: Украйна не разполага с необходимите оръжия, за да спаси Мариупол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси пристанищния град на Азовско море Мариупол, който руските въоръжени сили са на път да превземат, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Ако получим самолети и достатъчно тежки бронирани автомобили, необходимата артилерия, ще успеем да го направим", каза Зеленски във видеообръщение късно вчера. "Сигурен съм, че ще получим почти всичко, от което имаме нужда. Губи се обаче не само време. Губи се животът на украинци. Хора, които вече не може да бъдат върнати", предупреди той.

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна от седмици водят ожесточени боеве с украинските сили за Мариупол - стратегически важно пристанище на Азовско море, отбелязва ДПА.

Вчера ръководителят на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република Денис Пушилин обяви, че градът е превзет. Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужний обаче каза, че връзката с бойците, които отбраняват Мариупол, не е прекъсната.

Западни военни експерти от своя страна констатират, че руските сили напредват в условията на градски боеве.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    161 34 Отговор
    Нищо няма да получите освен ВЪЗМЕЗДИЕ!

    Коментиран от #34

  • 2 ФБР

    178 32 Отговор
    Хайде зеления комик пак започна да реве от сутринта ! Все още не му става ясно , че САЩ ще се бият срещу Русия до последния украинец!
  • 3 Z еленски идват за теб

    151 27 Отговор
    Нашата специална военна операция е предназначена да сложи край на безразсъдната експанзия и безразсъдния курс към пълно господство на САЩ и западните й съюзници на международната арена“, каза министърът.
  • 4 Onq bez konq

    28 114 Отговор
    Много хубава снимка видях! На 7 април Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна публикува в социалните мрежи снимка на руската БМД-3 на Ру🇿ия, която потъна с екипаж някъде в Запорожието. Снимката е предоставена от представители на 72-ра ОМБр. Черни казаци.
    „Това са последствията от пиенето на алкохол, краден от окупаторите. Екипажът на руската БМД-3 смяташе, че е на кормилото на руски боен кораб. Можете сами да видите резултата“, се казва в публикацията.

    Коментиран от #36, #84

  • 5 Нъпрос

    20 114 Отговор
    Гледах клип на свален руски безпилотен разузнавателен дрон Орлан 10.Руските медии го възхваляват като високотехнологичен и безаналогов в света.Но какво става когато украинците отваряд дрона?Вътре фотоапарат Канон настроен на автоматичен режим.Умрях от смях.Има го клипа в Ютуб.Който не вярвада гледа

    Коментиран от #8, #64, #67, #87

  • 6 Питанка

    129 18 Отговор
    Цял Свят Ви помага с оръжия, не се ли въоръжихте най-после?
  • 7 Е вие разполагахте

    109 16 Отговор
    Ама за два дена! Сега трябва и другите държави ли да останат без оръжие, заради вас марионетки продажни?!
  • 8 Това се нарича

    77 8 Отговор

    До коментар #5 от "Нъпрос":

    Храна за глупаци!
  • 9 Татко ти

    121 14 Отговор
    Е нали уж бяхте отблъснали руснаците,уж ги биете по всички фронтове,уж все контраатакувате,а сега пак ревеш,че Мариупол бил превзет.Май нещата не изглеждат така както казваш,а зеленчук?Май руснаците си напредват,а твоите хора се предават,що така?
  • 10 ТаУмВзе

    85 11 Отговор
    Клоуна бандеровец ли? Бавният Кинжал е най ефикасен ей. Само да се изтегли мирното население, което използват за жив щит.
  • 11 Павел Николаев

    79 6 Отговор
    Святослав Паламар вече започна леко да вие като вълк на месечина, 2 седмици никой не бил вдигал телефона в Киев. Морпехите писали прощално писмо във Фейсбук, а Зеленски праща тайно послание през канцлера на Австрия до Путин да си правят "ранде ву". Трагикомедията тепърва ще се засилва.

    Коментиран от #99

  • 12 Б А Й Х @ Й ‼️

    87 7 Отговор
    Това не е за медиите !Това е за онези в тунелите на "Азовстал" ‼️
    " Не можем да Ви измъкнем ! Оправяй те се , сами !"

    Коментиран от #27

  • 13 Аятолах Хомейни

    70 5 Отговор
    Жорж Малбруно, старши международен кореспондент на Le Figaro, написа в Twitter: „Елитните специални части на SAS присъстват в Украйна от началото на войната, както и американските Deltas“, доверява източник от френското разузнаване.
  • 14 Zеленски

    78 5 Отговор
    Нямам думата!
    Говоря каквото ми напишат🤔

  • 15 Иванушка  🇷🇺

    69 4 Отговор
    Няма вече Мариупол, има Сметище - какво Буратиното изтегнал се комфортно в лъскав хотел ще "спасява".
    Тоя направи укрите диви и щастливи, направо ги разката както Хитлер не си е представял 😄
  • 16 Ами сигур ще отворите лабораторията

    82 7 Отговор
    „Под индустриалната зона Азовстал, собственост на олигарха Ринат Ахметов, за който се твърди, че е незаконен син на бившия украински президент Кучма, има 24 км тунели на дълбочина до 30 метра. Има и секретно съоръжение на НАТО PIT-404 - и секретна биологична лаборатория на НАТО с биологични оръжия. В съоръжението PIT-404 офицерите на НАТО са блокирани. Тунелите са оборудвани с бункерна система с бронирана защита. Вътре има около 240 чужденци, включително офицери от НАТО и Френския чуждестранен легион, както и персонал от биолабораторията. Тяхната охрана, финансирана от Ахметов, наброява до 3000 души. Биолабораторията под завода Азовстал в Мариупол в така нареченото съоръжение PIT-404 е построена и управлявана от Metabiota, която е свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Владимир Зеленски. В лабораториите на това съоръжение бяха проведени тестове за създаване на биологично оръжие.“

    Коментиран от #83

  • 17 Зззз

    74 3 Отговор
    Малиий тоя го въоръжиха до зъби ,дезинформацията всеки ден лее данни за разгрома на руската армия,която дори разгромена ! мародерствала и сега няма въоръжение за един град да го спаси.Ужас как го изтрайват този ,въпреки че е добра марионетка за САЩ.
  • 18 Еуглената

    59 1 Отговор
    ще сподели ли какви са "необходимите" оръжия. Щото освен може би няколко мегатона, не се сещам за друг начин да "освободи" десетки метри бетон и десетки километри подземна мрежа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нито

    61 4 Отговор
    един нямя да остане жив .....от шайката !
  • 21 Мим

    62 6 Отговор
    Какво ще спасявате.Нищо не заслужавате с вашите просии.Чакате все някой да ви хариже.Предавайте се и без това ще загубите всичко.Руснаците трябва веднага да атакуват и да пратят кмета на разпит при Путин..
  • 22 Пучо Капучо

    66 5 Отговор
    Туй смешното, дето западняците герой едва ли не се опитват да го изкарат, ден не е минал без да реве и проси, фашага с фашагата му...

    Коментиран от #40

  • 23 яиба

    75 6 Отговор
    Този бандера фашист и наркоман слуга на саш и англия, дето избива собствения си народ, почна да си казва истината. До сега всеки ден побеждаваше а днес почна да хленчи като вдовица за ой. А това е само началото. Много скоро ще се чудят къде да бягат и да се крият тази банда фашисти. А глупаците от т.н. запад дето даваха талкова пари на тези убийци ще се чудят как да се оправдават. Ще бъдат унищожени всички бандера фашисти без никаква милост.
  • 24 Пешо тупалката

    11 65 Отговор
    Всички русофили в мАсква-а-а-а-а, буха-ха-ха!!!

    Коментиран от #29, #32

  • 25 Жхх

    34 1 Отговор
    Нали си имат нацисти. Пожелавам им "дълъг и спокоен живот" :)
  • 26 МНОООО СИ ЗЕЛЕН

    55 2 Отговор
    КАКВОТО И ДА ТИ ДАДЕ ЗАПАДА ,.................. ИЗТОКА ГО ПРЕВРЪЩА В ....СКРАБ С ЕДНА .....ВИСОКОТОЧНА !!!!
  • 27 Верно ли

    63 1 Отговор

    До коментар #12 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мхм, сега ще разиграят сценарийчето с химическото оръжие, дето го умуваха с краварите и наглосаксите. Лошото е, че този филм вече сме го гледали, но още по-лошото е, че все още им такива, дето се връзват.
  • 28 Майна

    66 5 Отговор
    Осъждаш бил Австриеца след вчерашната ЗАКРИТА СРЕЩА Путин,щото му отказаха да остане в Тайна ,че натовски висши служители са в Мариупол ,в подземната база! Затова го бяха КОМАНДИРОВАЛИ СПЕШНО, ДА МОЛИ! ЖАЛКИ ,НАГЛО.Ю,НО ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ!

    Коментиран от #52

  • 29 Зззз

    48 3 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо тупалката":

    Я си взимай боклука и за Вашингтон! БАЙ ,БАЙ.
  • 30 Дайте му една ядрена бомба на този клоун

    47 4 Отговор
    че да миряса. Хайде този е ненормален, но какви са онези които му се връзват на акъла, явно и те са като него.
  • 31 Хахаха

    69 5 Отговор
    Zеленски нали чехите ти пратиха чисто нови танкове, твоите украински герои ги покараха 50 км преди доброволно да ги подарят на руснаците:) На установките С 300 пък хич не можахте да се порадвате:) Да ти припомня и първата ти манипулация в първия ден на военната операция - руски самолет се заби в жилищна сграда, няколко часа по късно самолета се оказа украински, така че и самолети да ви пратят едва ли дълго ще са на ваше разположение:)
  • 32 Жжхб

    24 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо тупалката":

    А ти в африка :)
  • 33 Не,не,грешка

    64 4 Отговор
    Украйна не разполага с възможност да се защити въобще.Вкарването на оръжие само ще удължи агонията и.Марионетка амерска!!!
  • 34 Нима мислиш че

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    на вас ще ви се размине
  • 35 Абе мисирки

    16 1 Отговор
    Не им и трябва,руснаците ще го спасят от тях
  • 36 Ще останеш

    15 12 Отговор

    До коментар #4 от "Onq bez konq":

    не само без кон,но и без език!

    Коментиран от #102

  • 37 един от многото

    43 2 Отговор
    А бял байряк , няма ли?

    Коментиран от #43

  • 38 Ама тия имат ли армия

    65 3 Отговор
    Да сте чули от началото на спец операцията, че има хохленска армия и да сте видели някъде тя като цяло да се бие.... за летища, самолети и танкове да сте чули... всичко е издухано от руснаците!!!
    Слушаме само за скрити азовци в жилищни блокове, детски градини, болници, родилни домове и скрити зад мирни граждани използвани като живи щитове...
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 4 Отговор
    МИР МИР МИР
    НАТО вън
  • 40 Нима мислиш че

    17 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пучо Капучо":

    този няма да ви прати за зелен хайвер
  • 41 Предложение

    36 0 Отговор
    Зеленски да направи видоеобръщение в Кабул, докато бягат от Афганистан американците зарязаха оръжие и техника за 80 милиарда долара, ако ги помоли на пущу талибаните може да му отпуснат малко.
  • 42 Какво крият от нас

    44 3 Отговор
    Биолабораторията под завода Азовстал в Мариупол има 24 км тунели на 30 метра дълбочина
    Има и секретно съоръжение на НАТО „PIT-404“ и секретна биологична лаборатория на НАТО с биологични оръжия
    Офицерите на НАТО са блокирани в съоръжението PIT-404. Тунелите са оборудвани с бункерна система с бронирана защита. Вътре има около 240 чужденци, включително офицери от НАТО и Френския чуждестранен легион, както и персонал от биолабораторията.

    Тяхната охрана, наброява до 3000 души.
  • 43 Това ще е спасението на Украйна

    44 4 Отговор

    До коментар #37 от "един от многото":

    да вдигат белият байрак и краварите да се разкарат от Европа!
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 4 Отговор
    АЗОВ е убиец психопат а това е ВОЙНА между САЩ РУСИЯ а УКРАИНА е ЖЕРТВЕНИЯ АГНЕС наСОРОС
  • 45 Какво крият от нас

    50 1 Отговор
    Служители на френското разузнаване и специални операции не успяха да изведат колегите си от Мариупол. Някои служители на френското разузнаване загинаха по време на спасителната операция. Ръководителят на френското разузнаване Ерик Видо беше уволнен на 31 март 2022 г. заради провалите на френското разузнаване във войната в Украйна.
    Канцлерът на Австрия отива да уговаря Путин да освободи инструкторите на НАТО от Мариупол.

    Бившият шеф на ЛНР политологът Марат Баширов твърди, че офицери от НАТО, които са се свързали с руската армия преди няколко дни, са спрели контактите.

    ...Основните сили на националните батальони са базирани в подземния град и излизат от него на дежурства на повърхността. Възможност да се евакуира вече няма у никого. Въртолетите на Въоръжените сили на Украйна не могат да пробият, имаше опит на кораба „Апач“ да се шмугне в Мариупол, но охраната на ВМС на Русия го удари, след което го отбуксираха“.
  • 46 Какво крият от нас

    56 2 Отговор
    „НАТО не може да позволи на Русия да получи тези офицери и специалисти живи, защото тогава ще се докаже, че НАТО е влязло във войната с Руската федерация, изпращайки свои офицери да управляват Въоръжените сили на Украйна и националните батальони, а не само да съветва как да стреля и да води бой в градска среда.

    „А така също в ръцете на Русия могат да попаднат експерти по биологични оръжия, щамове и документи. Там могат да бъдат намерени и телата на хора, попаднали там за експерименти от затвора „Библиотеката“ (прочететев мрежата). Оцелели тамсвидетели разказват, че част от затворниците са изпратени в „Ямата“, откъдето не са се върнали. А щабните офицери на НАТО могат да кажат, че са подготвяли атака срещу Крим, Донбас и Приднестровската република по заповед на своите генерали. Ако щабните офицери и „медици“ не могат да бъдат изтеглени от Мариупол, това означава, че те е трябвало да замълчат.
  • 47 Гай Турий

    39 4 Отговор
    Ами ако обичаше тоя народ, който чужд за теб евреина, щеше да обявиш капитулация и да го спасиш от бедствията, които го настигнаха. Само че ти, американска кукла на конци, не управляваш процесите, а ти въртят конците, както му се поиска на чичо Сам.
  • 48 Какво крият от нас

    44 1 Отговор
    Последен опит утре ще направи новият канцлер на Австрия Карл Нехамер. Преди това вчера той посети Киев, където завчера беше британският премиер Борис Джонсън, който е не по-малко притеснен от Макрон – в подземния град има и британци.

    Карл Нехамер ще се опита да уговори президента Путин да освободи членовете на НАТО и т.н. без арест, разпит и за предпочитане тайно.


    Пълният контрол в подземния град е на националните батальони, чужденците не могат да направят нищо, и потвърждение за това е радиомълчанието им. Мисля, че са обезоръжени и изолирани. Националните батальони са подчинени на Аваков и чрез него на Зеленски. Западняците отиват при Зеленски само с едно искане: да не се допусне утечка, да не разкрива същността на това, което са правили през всичките тези години от 2014 г., ако не и по-рано.
  • 49 Ха ха

    25 1 Отговор
    Ама вие и западните страни който подклаждат конфликта никога няма да имате модерни отъжия да не се заблуждаваме
  • 50 Луд

    22 4 Отговор
    Ми Западна Украйна нали победи.
    Организирай армията и ударете руснаците в гръб...те сега са на изток ако нямаш карта.
  • 51 Joro

    39 3 Отговор
    Зеленски е п.естъпник,който съзнателно продължава дълго войната . Хич не му дреме за украинците,защото той самият не е такъв. Кланя се на друга религия. Да приема условията и да се прекратява войната ,не да иска оръжия ,за да продължават да избиват хората.
  • 52 Нали знаеш кога:

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    На куково лятяо
  • 53 VVVVVVVVV

    37 2 Отговор
    Почти милионен град, който 2014 година поиска да не е в Украйна НЕ ИСКА ДА ГО СПАСЯВАТ. Но американските проксита го окупираха и разрушиха. ИЗПОЛСВАХА ХОРАТА КАТО ЖИВ ЩИТ И СЕГА ще мрат.
  • 54 124

    31 4 Отговор
    Русия няма военна необходимост да закача мирното население, след като укр армия е без ВВС, ВМС, а сухопътните войски са без снабдяване след унищожените над 3000 военни обекти... Зеленски няма контрол над армията, а само над азовци, бандеровци, десен сектор..., които използва в постановките си със зверства над цивилни и охотно тиражирани и преписвани на Русия от САЩ и Запада чрез лъжепропагандата. Лицемерните западни правителства са съучастници в престъпленията зеления наркоман над мирни жители...
  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 1 Отговор
    легионерите нямат СЪВЕСТ МОРАЛ РОДИНА МИЛОСТ МАЙКА ТЕ ВОЮВАТ САМО ЗА ПАРИ
  • 56 Баба яга

    31 4 Отговор
    Яяяяяя. Ква стана тя ? Аз отварям да прочета за превземането на Москва, а те нямали сачми Мариупол да оттърват. И кво ш праим сега? Какъв хубав човек , пък тез лошите не му дават пръчка да плаши мечката. Тюх, язък.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хахаха

    26 0 Отговор
    Т.е. искаме с голо д. пе таралеж да газим. Няма оръжие, но има ,, пушечно месо" колкото щеш.
    Даааа....мир искат западняците ...до последния украинец.
  • 59 ИВАН

    22 1 Отговор
    Че какво ще му спасявате на Мариупола си, що не си живеете спокойно, прегърнете се като братя /каквито сте/, не замърсявайте земята и не занимавайте света със себе си - имате си всичко
  • 60 Тъпчо

    10 2 Отговор
    Една добра новина за деня
  • 61 Azz

    19 4 Отговор
    украйна разполага само с един зелен клоун,който денонщно плещи глупости по тАлавизията....
    Да беше хванал калашника ,ако може...
  • 62 предложение

    14 5 Отговор
    Ами, НАТО да прати ядрени бомби на фашистите от "Азов", за да ги спаси, а после да обвини Русия.....Че номерът с химическото оръжие вече се изтърка от употреба.....
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    МЛАД БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИН е ЗАГИНАЛ във ВОЙНАТА РУСИЯ УКРАИНА
    справка
    ИНТЕРНЕТ
  • 64 И ти

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Нъпрос":

    ко искаше да видиш вътре, мравка да хвърля кюмюр ли? Да не мислиш, че хамерските и анадолските камери са по- различни, всички чаркове се произвеждат в Чайна. Карантиите на Аплето и те се провят там, не разбирам на кво се кефиш? Всеки си гледа далаверата, а балъците мрът, независимо дали са жълтиникави, аквафреш или макдоналдци.
  • 65 Asdfg

    13 1 Отговор
    Тоя малоумник колко още иска??? Нали каза,че руснаците са разгромени и си отиват?!?
  • 66 ДжафДжаф

    19 0 Отговор
    Абе то вече разбрахме, че и франсетата и руснаците търсят НЕЩО под Азов стаал, ама да видим какво ще се окаже най-накрая. Със сигурност въпроса не опира до поредният безобразно тъп американски генерал КлАтие и украинската му любовница. Дето се вика, да се клатят, колкото си искат, поне докато са живи. "Има нещо гнило в Дания..."
  • 67 падналия ангел

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Нъпрос":

    Ти наистина си безнадежден случай! Това дронче е за разузнаване на ротно ниво, демек предназначено е за използване от военна единица рота. Бушингиите му са- "GPS-тракерът, стартер-генераторът, двигателят, модулът за запалване, полетният контролер, модулът за предаване на телеметрия и GPS-модулът са произведени в САЩ, Германия, Япония, Китай и други страни. Тези технологии спадат към стоките с двойна употреба, които Русия закупува и използва за военни цели. В Русия са произведени само корпусът и навигационният приемник МНП-М7. Но и той е създаден на базата на микросхемата ADSP-BF534 на американската компания Analog Devices." Хайде това с Канона на автоматичен режим знаеш къде да си го навреш!

    Коментиран от #104

  • 68 Трезвомислещ българин

    18 1 Отговор
    Това беше ясно,че ще стане от самото начало. Този смешник се хвалеше как отблъснали руските войски от Киев, въпреки че Русия заяви незаинтересованост към Украйна и столицата и. Целта и е ясна и тя ще я постигне , въпреки ръсените глупости , че Путин нямал идея какво прави. Само слабоумен може да мисли , че Русия действа без стратегия.
  • 69 ami

    15 2 Отговор
    като не може да победи, да се предава и войната да свършва.
    Защо ЕС подклажда тази война? Защо ЕС воюва с Русия?
    На кого са нужни фашистите от източна уркайна?
    На кого са нужни санкции, ограничения и разруха?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 tomito

    14 1 Отговор
    Аз и до ден днешен не мога да повярвам ,че зеленски просто така хвърли собствения си народ срещу Русия и не спря да се оплаква колко му е трудно .Какво е очаквал срещу Русия ,този човек история не е ли учил ,щеше да знае някои неща за тази страна.

    Коментиран от #101

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Един от много

    1 2 Отговор
    Антон Долин: "(Лично аз с ужас чакам да започнат и „украинските терористични актове“ в Русия. И пак нашите ще си ги спретнат.) "
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Русо-пytе-нист

    7 3 Отговор
    Слава на Русия
  • 77 Нека

    13 2 Отговор
    Хохолите да се молят да не намират лаборатории и кравешки генерали в подземията че кво ще обесняват нее ясно.А иначе и да имахте оръжия незнам как щяхте да пробиеге фронта смешници

    Коментиран от #85

  • 78 Цитат

    11 0 Отговор
    Биолабораторията под завода Азовстал в Мариупол в така нареченото съоръжение PIT-404 е построена и управлявана от Metabiota, която е свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Владимир Зеленски.
    В лабораториите на това съоръжение са се провеждали изпитания по създаване на биологично оръжие. Хиляди жители на Мариупол са станали „морски свинчета“ в тези ужасни изпитания. И в тези нечовешки опити участваха основно западни „специалисти“!Служители на френското разузнаване и специални операции не успяха да изведат колегите си от Мариупол. Някои служители на френското разузнаване загинаха по време на спасителната операция. Ръководителят на френското разузнаване Ерик Видо беше уволнен на 31 март 2022 г. заради провалите на френското разузнаване във войната в Украйна.
  • 79 Тома

    5 1 Отговор
    Смешника да не е поискал ядрено оръжие случайно
  • 80 Цитат

    11 0 Отговор
    В ръцете на Русия могат да попаднат експерти по биологични оръжия, щамове и документи. Там могат да бъдат намерени и телата на хора, попаднали там за експерименти от затвора „Библиотеката“ (прочететев мрежата). Оцелели тамсвидетели разказват, че част от затворниците са изпратени в „Ямата“, откъдето не са се върнали. А щабните офицери на НАТО могат да кажат, че са подготвяли атака срещу Крим, Донбас и Приднестровската република по заповед на своите генерали. Ако щабните офицери и „медици“ не могат да бъдат изтеглени от Мариупол, това означава, че те е трябвало да замълчат.
  • 81 соломон напасания

    14 1 Отговор
    На 2май 2014г. в Административна сграда в Одеса са запалени от украинските фашисти около 50 човека . Един от загиналите от тази мъчителна смърт е българина Иван Милев , инженер на 35 години . Замислете се колко души вече загинаха от нацизма в Украйна !!Това ли е вашето разбиране за съвременен начин на живот ?
  • 82 Русо-пytе-нист

    1 3 Отговор
    Колкото повече жертви дава Русия, токова повече като мене
  • 83 Жорж

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ами сигур ще отворите лабораторията":

    В лабораториите на това съоръжение са се провеждали изпитания по създаване на биологично оръжие. Хиляди жители на Мариупол са станали „морски свинчета“ в тези ужасни изпитания. И в тези нечовешки опити участваха основно западни „специалисти“!
  • 84 jeevs

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Onq bez konq":

    Продължавай да гледаш
  • 85 Депутат

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Нека":

    Няма виновен американец!Техни хора са всички съдии.
  • 86 Един от много

    0 5 Отговор
    Антон Долин: "(Лично аз с ужас чакам да започнат и „украинските терористични актове“ в Русия. И пак нашите ще си ги спретнат.) "
  • 87 Да кажа

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нъпрос":

    Тия клипове са за такива като теб,с гладки мозъци без нито една гънка. Язък за родителите ти!
  • 88 От къде е дошло „От играчка-плачка”!

    6 0 Отговор
    От къде е дошло „От играчка-плачка”!
    На 12 декември 1941 г. правителствата на Германия и Италия изпращат декларация до посланиците си в София с настояване българското правителство да обяви война на Англия и САЩ.

    На следващия ден Българското народно събрание се събира на извънредно заседание и обявява война. Втората световна започва. Хвърлени са 45 265 разрушителни и запалителни бомби над страната ни. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата. Малцина българи днес знаят, че изразът играчка-плачка идва от американско-английските бомбардировки над България, когато самолетите изсипват над земите ни кукли, химикалки, часовници и други примамливи за децата вещи. Водени от любопитство и желание да притежават нещо ново, малчуганите бързо са примамени. Част от играчките обаче се взривяват в ръцете им. Тогава родителите съветвали хлапетата да не пипат предмети, които изглеждат прекалено лъскави. Ражда се изразът: "Внимавай да не стане от играчка-плачка!". /блиц
  • 89 До коментиращите

    6 0 Отговор
    Така официалният представител на режима в Киев за пореден път потвърди безсилието на въоръжените сили на Украйна по отношение на ситуацията в Мариупол. Сега територията на града е на 90% под контрола на съюзническите сили, съобщи командването на ДНР. Разчистват се последните огнища на съпротива в индустриалната зона на града и в пристанището.
    Резултатите от радиоприхващанията в Мариупол показват, че в окупираните райони на града има значителен брой чуждестранни наемници. Както обясниха в Министерството на отбраната на Руската федерация, в Мариупол са прихванати радиокомуникации на чуждестранни наемници на най-малко шест европейски езика. Също така се съобщава, че
    че 20 офицери от НАТО, оказващи подкрепа на украинските войски, са блокирани в индустриалната зона Азовстал.

    Трябва да се каже, че командването на въоръжените сили на Украйна не оставя надежда за спасяване на чужди офицери и наемници от обкръжението. За тази цел украинците няколко пъти изпращаха хеликоптери и дори транспортен кораб до града. Повечето от тези опити се провалиха.
  • 90 боцко

    6 1 Отговор
    А не останаха и хорица, зад които да се крият.

    Коментиран от #91

  • 91 Много точно

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "боцко":

    Казано.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 нацисти

    3 0 Отговор
    Краварите ще ви дадат
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 6666

    2 6 Отговор
    Личи си ,че мръ.ни русофили са налазили статията......
  • 97 Заминал е Мариупол

    5 2 Отговор
    Непрекъснато бодрячески новини как украинците побеждават и изведнъж безславен край. Май истината трудно си пробива път щото няма никакви руски новини, ама градовете си падат един по един. Никой не казва колко украинци е др. наемници се бият там, какви са украинските загуби, колко помощ им е дадена и пр.Кой носи отговорност за обкръжението на Мариупол?
    Сега остава да се види кои са големите герои на Мариупол които ще бъдат изловени в Азовстал.
  • 98 s7un7

    4 1 Отговор
    Е как така, нали уж бяха нападнали Русия, уж говореха, че смазват руснаците :D
  • 99 Цитат

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Павел Николаев":

    Нациста "Калина " вече е омъжен и е на едно по-добро място.
  • 100 Мнение

    5 1 Отговор
    Тези работи ги вършите само вие с фащ!
    Ако желаете 3та световна си кажете в прав текст!!!
  • 101 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #72 от "tomito":

    Кого е хвърлил бе, какъв избор имат украинците?Русия анексира Крим през 2014та, започна да отцепва Донбас, и пак през 2014та по същото време искаше да сменя местната власт и да прави Херсонска НР, да вземе и Мариупол и т.н. Беше ясно, че Путин няма да се откаже и сега се върна да си доотхапе следващото парче. Хората очакваха, че Русия ще ги нападне пак, но не знаеха точно кога. Какво да правят укрианците - да седят и да гледат как ги изяждат парче по парче и ги поглъщат ли? И Ердоган го каза - най-големият проблем е, че ЕС и САЩ не реагираха достатъчно остро и не спряха Русия още при анексията на Крим.
  • 102 Onq bez konq

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ще останеш":

    "Êдин от многото"?!? Toва "Большевик" ли означава? Знаеш ли, че няма разлика между "Социалист" и "Националсоциалист"? Както и между Хитлер и Путин...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 vinety$

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "падналия ангел":

    такива бяха логистичните вериги, сега ги уж променят. как не е ясно. в щатите се пораздвижи индустрийката, обаче германия не я виждам как ще се адаптира. от цитираните компоненто производители микроелектрониката се произвежда на не лошо качество и предостатъчно количество в азия, която по-скоро е съюзник на раша. не виждам как с не продаване на джунджурий ще могат да повлияят. по-скоро ще фрагментират бизнеса. в което няма лошо. украинската армия я почнаха по военно му. кгбиститв са вън от ръководството на операцията. които се опитаха да извършат политически преврат с помоща на шепа войници. не стана и я почнаха както трябва - фронтова линия, фланг, разузнаване, артилерия, авиация, флот, химия, физика и т.н. както си е в казармата. в резултат украинските войничета почнаха да гинат със стотици, че и хиляди на ден. обречени са. старо савецко оръжие ли ще ги спаси? разбира се, че не. дългогодишното наливане на пари в удобни обувки и модни униформи,айфони, тесли и дронове се оказа неработещо когато се почна не прокси а истинска война. даже руснаците вече не се и хабят да играят прокси в европа. въпросът колко ще са изолирани когато спрат където ще спрат е открит. според мен ще се окаже, че им се отварят много повече възможности, а швабарите сами ще им долазят, те са алчни преди всичко.
  • 105 Onq s konq

    1 0 Отговор
    На какъв адрес мига да пратя 2 ножа армейски и 2 шанцови струмента и 3 каски?
  • 106 Onq s konq

    1 0 Отговор
    Господа, да вземем суха храна и едно одеяло и да отиваме в Украйна да помагаме на братята украинций!
Новини по държави: