Отидете към основна версия

3 120 33

Русия разкри бум на сексуално насилие в райони, контролирани от Киев

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • изнасилване-
  • -
  • оон-
  • съвет за сигурност на оон

Подобни сексуални престъпления изискват строго осъждане и най-тежко наказание

Снимка: Shutterstock

Заместник-представителят на РФ в ООН Кузмин обяви нарастване на сексуалното насилие в райони, контролирани от Киев.

Русия отбелязва рязък ръст на случаите на сексуално насилие в териториите, контролирани от украинското правителство, включително от бойци от националните батальони. Това заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН за предотвратяване на сексуално насилие заместник-постоянният представител на Руската федерация в организацията Генадий Кузмин, предаде ТАСС.

Според руския дипломат подобни сексуални престъпления изискват „строго осъждане и най-тежко наказание, а не мълчание, както предпочитат да правят на Запад“.

На 7 март, в района на мината „Комунар“ в Донецка област, военнослужещи от Донецката народна република (ДНР), пристигнали на място за да разчистят и разминират района. Те открили яма, в която били заровени телата на четири жените, сподели Кузмин . Експертизата показала, че преди смъртта им са били измъчвани и изнасилвани многократно, а една от жените е била бременна. В този район е базиран отряд на нацбатальона „Айдар”.

Кузмин отбеляза, че Украйна, заедно със своите западни покровители, води безпринципна информационна война срещу Русия. „Действията на руските оперативни части в бойна обстановка и извън нея се подчиняват на единни строги правила за целия личен състав, независимо от ранг и длъжност“, добави дипломатът.

По-рано председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи да се разследват обстоятелствата около изтезанието и убийството на жена в Мариупол. Според разследващите в мазето на едно от училищата в града, където се намирала украинската военна база, е открито тяло със следи от изтезания и издълбана свастика на корема.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: