Отидете към основна версия

18 026 158

Украинските войници избиха щурмува група вагнеровци и откриха либийска валута

  • вагнер-
  • частна армия-
  • русия-
  • либийци-
  • украйна-
  • попасна-
  • луганска област

Прехвърлянето на наемници вероятно е извършено за сметка на частната военна компания Вагнер

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Украински войници са убили руски наемници от ЧВК Вагнер в град Попасна, Луганска област. Внимание! Новината съдържа кадри, които не се препоръчват за гледане от малолетни, бременни и хора със слаба психика!

За това говори на страницата си във Фейсбук главният редактор на Цензор.НЕТ Юрий Бутусов.

„На 18 април в Попасна украински войници унищожиха щурмова група на руските въоръжени сили. Между другото, аз бях в Попасна по време на тези събития. Нашите бойци бяха изненадани, когато видяха източни лица, както и либийска валута и телефони. Явно е, че са бойци на руската частна военна компания Вагнер, вербувани в Либия. Руското командване плати добре на либийците - вижда се, че имат отлична екипировка, имат бронежилетки, аптечки, обувки Lowa, каски, оптика, термо имиджъри. Всичко това не се дава на мобилизираните руснаци, които ще бъдат идентифицирани“, пише журналистът.

Снимките на убитите вагнеровци можете да видите в този линк. Предупреждаваме, че гледката не е за хора със слаба психика.

В публикацията на censor.net/ru/ се припомня, че на 20 март, по време на посещението на ръководителя на Либийската национална армия Халифа Хафтар в Москва, е било постигнато споразумение за изпращане на либийски „доброволци“ в Украйна за участие във военните действия на страната на Руската федерация. Прехвърлянето на наемници вероятно е извършено за сметка на частната военна компания Вагнер.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 149 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: