Отидете към основна версия

22 095 327

Руската армия е разбита в Украйна, личният състав отказва да се сражава

  • безаналогова армия-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • руски войници-
  • окупатори-
  • инвазия-
  • донбас

Значителните загуби се отразяват на морала на окупаторите

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Загубите на руските окупатори надвишават цифрите за набиране на нови военнослужещи, а личният състав отказва да участва във войната срещу Украйна. Това се казва в съобщение на страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук, предаде агенция УНИАН.

„Загубите на противника надвишават набирането на нови войници, което значително се отразява на общия морал и психологическо състояние и се превръща в предпоставка за личния състав да откаже по-нататъшно участие във военните действия срещу Украйна“, се казва в съобщението на украинските сили.

На 24 февруари руската армия започна непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна. Руските окупатори се надяваха да превземат Киев за три дни, но вместо това бяха разгромени от украинската армия в северния фронт и избягаха обратно в Русия и Беларус. Сега врагът е съсредоточил атаките си на изток в Донбас. Русия търпи тежки загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя, но Москва отказва да разкрие броя на убитите руски войници. По данни на Киев от началото на инвазията 25 650 руски войници са намерили смъртта си в Украйна. Украйна освен това е унищожила 1145 танка на врага. Моралът на нашествениците е нисък, защото те нямат мотив да участват в тази безсмислена война.

Междувременно САЩ определиха като "очевиден абсурд" твърденията на руския президент Владимир Путин, че руското нахлуване в Украйна е имало превантивна цел. "Да се говори за отбранително действие е очевиден абсурд, да се говори за нещо, различно от предумишлена война, е обида към историческата истина", заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс. Той направи този коментар часове след речта на руския президент по повод 9 май, когато в Русия се отбелязва победата на Съветския съюз срещу нацистка Германия през 1945 година. Путин излъга, че западните страни са готвели инвазия в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 327 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: