Отидете към основна версия

1 215 11

Разкритикуваха икономическата политика на Турция

  • турция-
  • политика-
  • икономическа-
  • критики-
  • давутоглу-
  • ердоган

"Начело и на централната банка, и на хазната и финансите има некомпетентни хора, които не разбират тази работа"

Снимка: БГНЕС

Бившият турски премиер и настоящ лидер на Партията на бъдещето (ПБ) Ахмет Давутоглу критикува икономическата политика на страната и посочи две главни причини за девалвирането на националната валута - невежеството и корупцията, съобщава опозиционният в. "Сьозджу".

По време на посещение в средиземноморския окръг Мерсин гражданин запита Давутоглу как ще разреши проблема с отслабващата стойност на турската лира. В отговор лидерът на ПБ заяви, че има две основни причини за спада на националната валута на Турция, предаде БТА.

"Начело и на централната банка, и на хазната и финансите има некомпетентни хора, които не разбират тази работа", заяви той, напомняйки, че по време на неговото управление като министър-председател доларът е бил на стойност 2,80 лири.

"Втората причина са корупционните практики. Пият кръвта на хазната на тази страна. Ние ще спрем всичко това", обеща Давутоглу.

Според бившия министър-председател "истината ще излезе наяве" при евентуална дискусия между него и Ердоган по телевизията. Давутоглу призова за такъв дебат между двамата.

"Ако един ден седнем един срещу друг с Тайип Ердоган и дискутираме, истината ще излезе наяве. Но те не смеят", каза още той.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: