Отидете към основна версия

6 268 109

Украйна обяви за колко месеца може да победи руската армия

  • руска армия-
  • антон геращенко-
  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • оръжия-
  • война

За да го направи, Украйна се нуждае от модерни западни оръжия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна може да победи Русия на бойното поле и да изтласка нашествениците до границите за 3-5 месеца. За целта обаче са нужни повече оръжия. Това заяви Антон Геращенко, съветник към украинското вътрешно министерство, цитиран от агенция УНИАН.

Способността на украинските въоръжени сили да се сражават срещу врага, който предприе непредизвикана инвазия на 24 февруари, зависи до голяма степен от доставките на западно оръжие и скоростта на тези доставки. Геращенко подчерта отново призива на президента Володимир Зеленски, че Украйна се нуждае от оръжия в този момент, а не след месеци, за да победи руската армия.

Антон Геращенко каза, че на Украйна ѝ липсват системи за противовъздушна отбрана тип „Пейтриът“. „Де факто вече сме в НАТО. Защото вече ни доставят натовско оръжие - преминаваме към всички калибри оръдия. Да, войниците на НАТО няма да се бият за нас, но е взето решение да ни дадат оръжия“, каза Геращенко. Огромна роля за бъдещата победа на Украйна над Руската федерация ще изиграе решението на Конгреса на САЩ да отпусне помощ в размер на 40 милиарда долара.

„Колкото по-бързо и повече западни оръжия идват в Украйна, толкова по-бързо ще победим руснаците“, каза Геращенко. С помощта на нови оръжия Украйна ще може да победи Руската федерация само за 3-5 месеца. Британският премиер Борис Джонсън също изрази мнение, че Украйна ще победи в тази война. По данни на Киев до момента на украинска земя 27 700 руски нашественици са намерили смъртта ти. Украинската армия нанася тежки поражения на окупаторската армия на Владимир Путин.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: