Отидете към основна версия

3 747 47

ДНР съобщиха за предаването на 600 украински военопленни от "Азовстал"

  • украйна-
  • война-
  • азовстал-
  • военопленни-
  • мариопул-
  • александър ходаковски

Представителят на ДНР Ходаковски обяви предаването на 600 украински войници в плен от Азовстал

Снимка: Shutterstock

С настъпването на мрака процесът на предаване на военните от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на територията на завода „Азовстал“ не беше преустановен. 600 души се предадоха доброволно в плен, разказа в Телеграм канала Александър Ходаковски, основател на батальона "Восток" на силите на Донецката народна република (ДНР).

„С настъпването на нощта процесът на капитулация не беше спрян, до 22:00 часа врагът продължи да напуска „Азовстал“. Около 600 души излязоха през нашата избирателна секция, засега цари тишина”, каза той.

На 17 май Министерството на отбраната на Руската Федерация показа кадри от предаването на украинските военни от „Азовстал“. Съобщава се, че 265 военнослужещи са сложили оръжие и са се предали, включително 51 тежко ранени. Нуждаещите се от медицинска помощ са изпратени в градската болница в Новоазовск.

По думите на журналиста на ВГТРК Александър Сладков, на свой ред към момента на предаването на територията на завода е имало над 2500 души. 804 от тях са бойци от украинския батальон "Азов", а 404 души са били ранени.

На 16 май Ходаковски заяви, че украинските военни, които са напуснали територията на завода, са заявили желанието си да преговарят. Той уточни, че девет войници от Въоръжените сили на Украйна представляват интересите на по-голямата част от военните, които остават в „Азовстал“.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: