Отидете към основна версия

683 19

САЩ предоставят по-голяма подкрепа на Украйна от ЕС, заяви германски институт

  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • помощ-
  • ес

Съединените щати са мобилизирали около три пъти по-голяма подкрепа за Украйна, отколкото Европейския съюз, показват данни на германския Институт за световна икономика в Кил

Снимка: Shutterstock

Съединените щати са мобилизирали около три пъти по-голяма подкрепа за Украйна, отколкото Европейския съюз, показват данни на германския Институт за световна икономика в Кил, предаде Асошиейтед прес.

Институтът заяви днес, че с приетия от Камарата на представителите на американския Конгрес нов помощен пакет военната, финансовата и хуманитарната подкрепа на САЩ за Украйна е достигнала почти 43 милиарда евро (над 45 милиарда долара) между 24 януари и 10 май.

Според института помощта от ЕС възлиза на малко под 16 милиарда евро (16,8 милиарда долара) за същия период. Някои страни от ЕС обаче не разкриват размера на своята помощ за Украйна, в частност за доставки на оръжия.

Естония, Латвия и Полша са предоставили най-голяма подкрепа, съотнесено към брутния им вътрешен продукт, изпреварвайки САЩ, показват изчисленията на института.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.

Свързани новини