Отидете към основна версия

6 190 82

Украинската армия е подложена на най-голямото напрежение от началото на войната

  • донбас-
  • северодонецк-
  • украйна-
  • русия-
  • руска армия-
  • война

Цялата мощ на руската армия е съсредоточена в Източна Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия е подложена на най-голямо напрежение от началото на войната и онези първи хаотични седмици на войната, когато хората смятаха, че руснаците ще влязат в Киев, предаде Би Би Си.

Руснаците се изтеглиха от района около столицата, където загубиха битката, както и от други райони на север, а украинските войски се предадоха в Мариупол. Така че сега руснаците могат да се концентрират върху източната зона на Донбас.

И това, което правят, е да обграждат няколко доста големи града - Северодонецк е най-големият от тях. Това е само малка площ от гледна точка на тази огромна страна. Но това е символично, политически важно по отношение на напредъка на войната. И изглежда, че тези западни оръжия – големите американски гаубици и така нататък – все още не са достигнали тази област. Руснаците са съсредоточили всички свои усилия в тази част на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия използва всичко, което има на разположение, в битката за четири града в източния украински регион Донбас, предаде AP. "Ситуацията в Донбас е много трудна", каза Зеленски във вечерното си обръщение към нацията. "Практически цялата мощ на руската армия, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите искат да унищожат всичко там", заяви той. Зеленски каза, че украинската армия отблъсква атаките, но "ще бъде нужно време и много повече усилия от нашия народ, за да преодолеем тяхното предимство в количеството на оборудването и оръжията". Той каза на украинците, че трябва да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война, която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: