Отидете към основна версия

4 466 26

Русия: Унищожихме голямо бойно подразделение с оборудване на гара в Източна Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • донецк

Игор Конашенков заяви, че руската артилерия е поразила над 500 украински цели, включително места с концентрация на войски и артилерийски позиции

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската армия каза днес, че е унищожила голямо украинско подразделение с военно оборудване, разположено на железопътна гара в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че руски бойни самолети са поразили гарата в Покровск, когато щурмова бригада, пристигнала там като подкрепление на украинските сили в региона, разтоварвала оборудването.

Той също така каза, че руската армия е унищожила украински център за електронно разузнаване в Днипровске, при което са били убити 11 украински войници и 15 чуждестранни експерти.

По думите му руските военновъздушни сили са поразили 48 места с концентрация на войски и оръжия и два склада за боеприпаси през последното денонощие.

Конашенков заяви, че руската артилерия е поразила над 500 украински цели, включително места с концентрация на войски и артилерийски позиции.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: