Отидете към основна версия

6 047 111

Украйна: Думата на Русия не струва нищо

  • михайло подоляк-
  • украйна-
  • русия-
  • инвазия-
  • война-
  • споразумение-
  • преговори

Възможно ли е да се преговаря с една страна, която винаги лъже?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Каквото и да е споразумение да бъде постигнато с Русия, то няма да струва и пукната пара. Това написа в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски и преговарящия на Киев в преговорите с Русия, предаде Ройтерс.

"Възможно ли е да се преговаря с една страна, която винаги лъже цинично и пропагандно?", попита Подоляк. Той допълни, че на каквото и да е споразумение с Русия не трябва да се има доверие и че единственият начин да бъде спряна инвазията на Москва е чрез сила.

Руската страна се надява, че "здравият разум ще надделее" и САЩ няма да изпратят на Киев ракети с голям обсег, заяви по-рано днес руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, след като бе помолен да коментира появилата се в американски медии информация, че Белият дом се готви да достави на Украйна ракетни системи за залпов огън. "Подобна информация трябва да бъде внимателно проверена. В момента изхождаме от изявлението на говорителя на Пентагона Джон Кърби, че окончателно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и Вашингтон няма да предприеме подобна провокативна стъпка", заяви руският дипломат, цитиран на страницата на посолството в Телеграм.

Си Ен Ен съобщи по-рано, позовавайки се на неназовани представители, че администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с голям обсег на действие.

Руският президент Владимир Путин каза на лидерите на Германия и Франция в телефонен разговор днес, че Москва е готова да обсъди начини за възобновяване на украинските доставки на жито от пристанищата на Черно море. Руският президент също така е казал, че Москва е готова да поднови преговорите с Киев. „Особено внимание беше обърнато на състоянието на преговорите, които са замразени заради Киев. Президентът Владимир Путин потвърди готовността на руската страна за възобновяване на диалога“, заяви Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: