Отидете към основна версия

9 358 50

Цирк! Украински бойци откриха телефон на кадировец със заснети "битки" с... дърветата за тик-ток

  • украйна-
  • рамзан кадиров-
  • северодонецк-
  • русия

По-рано Рамзан Кадиров заяви, че украинската пропаганда се опитва с всички налични средства да дискредитира успехите на чеченските специални части при превземането на Северодонецк

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Службата за сигурност на Украйна е получила достъп до телефона на един от кадировците, дошли на война в Украйна. На телефона е заснет бой с дървета в Украйна за социалните мрежи.

По-специално от съдържанието му става още по-ясно защо някои части на кадировците се наричат „тик-ток войски“. Вместо да воюват с украинските защитници, тези „пехотинци на Путин“ героично се бият с борове в горите на Луганска област... В същото време Рамзан Кадиров публикува „доказателства“, че Северодонецк е под контрола на чеченските бойци. В своя акаунт в Telegram чеченският лидер е публикувал кадри на чеченски бойци, където те казват, че са в Северодонецк и си общуват с жителите на града.

По-рано Рамзан Кадиров заяви, че украинската „пропаганда“ се опитва с всички налични средства да дискредитира успехите на чеченските специални части при превземането на Северодонецк. "Всъщност град Северодонецк е под стриктния контрол на нашите бойци", обяснява Кадиров.

„На тези кадри виждаме Северодонецк, за който според украинските медии се твърди, че е под контрола на въоръжените сили на Украйна. Нашите момчета прекараха цял ден в търсене на поне един представител на украинската армия. За нещастие търсенето беше неуспешно. Дори в покрайнините на Северодонецк царят мир и тишина“, пише Кадиров.

Ръководителят на Чеченската република обяснява, че хората постепенно излизали на улиците, а животът се връщал към мирния си ритъм. На свой ред чеченският министър на националната политика, външните отношения, печата и информацията Ахмед Дудаев коментира на 30 май информацията за сформирането на ново звено на полка „Азов“ в Украйна. Според Дудаев чеченците без усилие ще се справят с „тези шайтани и последователи на сатанизма в Мариупол”, затова, ако бъде дадена заповед, те с „удоволствие” и „апетит” ще „отнесат“ новите части на „азовците”.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: