Last news in Fakti

31 Май, 2022 14:57 1 556 13

Русия и Турция ще умуват заедно за морски коридор за износ от Украйна

  • русия-
  • турция-
  • пшеница-
  • черно море-
  • владимир путин

Президентът Владимир Путин вече заяви, че Москва е готова да допринесе за разрешаването на продоволствената криза, но едва след като бъдат премахнати политически мотивираните санкции

Русия и Турция ще умуват заедно за морски коридор за износ от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анкара и Москва ще обсъдят създаването на потенциален морски коридор за износ на селскостопански стоки от Украйна, съобщава в. "Дейли Сабах".

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че руският му колега Сергей Лавров ще посети Турция с военна делегация на 8 юни.

В телефонен разговор с президента Реджеп Тайип Ердоган вчера руският му колега Владимир Путин посочи, че Русия е готова да улесни безпрепятствения износ на зърно от украинските пристанища в координация с Турция.

Чавушоглу обясни, че продължава работата с ООН за постигане на споразумение за създаване на коридор от Черно море, но проблемите между Москва и Киев остават.

Той заяви, че ООН е предложила да се създаде съвместен механизъм за наблюдение на морския маршрут, като Турция е отворена за идеята.

Турският министър отбеляза, че Русия иска да бъдат премахнати някои западни санкции, насочени към нейния застрахователен сектор.

Руският президент Владимир Путин вече заяви, че Русия е готова да допринесе за разрешаването на продоволствената криза, но едва след като бъдат премахнати политически мотивираните санкции.

От своя страна Киев нарече "изнудване на цялата международна общност" думите на руския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли вдигане на блокадата на пристанищата в Черно море в замяна на отмяна на част от антируските санкции.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    7 2 Отговор
    Ортаци, само не знаем дали ще делят 50/50

    Коментиран от #5

  • 2 Световният Хляб

    5 3 Отговор
    е в Руската Империя.Другите "империи" да правят като климатика..
  • 3 Кочо

    4 4 Отговор
    "Ще умуват"!! Прави се аналогия с това, че умуването обикновено се осъществява от хора с ограничени умствени възможности! Тогава най добре е да умуват по въпроса Бай Дън, Борис Рошавия и Урсула!
  • 4 сара

    5 4 Отговор
    Едните убиват и рушат страната, а други изнасят ... като лешояди.
  • 5 Както и да деля

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    За тебе остава чертичката...
  • 6 Краснай клошар

    2 3 Отговор
    Ще умуват как да продават краденото жито
  • 7 Коридор за храна

    0 7 Отговор
    Пътят на храната до стомаха на турчин има много препятствия. Турската икономика върви от лошо към по-лошо, като цените на стоките от първа необходимост се покачват, а предприятията се страхуват от кражби, тъй като на хората им е трудно да пазаруват. В супермаркетите се опитват да предотвратят евентуални кражби, като слагат системи против кражба в мляко и сирене. Основната заплата в Турция отговаря на около 215 евро, докато бутилка мляко се оценява на около 2 евро и 1 кг сирене на 7 евро. Производителите на баклава също обмислят да поставят орехи в баклава вместо фъстъци, тъй като те са много скъпи и хората вече не могат да си позволят да купуват баклава.

    Коментиран от #9

  • 8 Тити

    0 4 Отговор
    Демек ще умуват как да продаде откраднатото от Украйна.
  • 9 Лукс

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коридор за храна":

    Може и да има нещо верно но минималната им работна заплата за сега не е 215 а 245 €. 1 бутилка мляко била 2 € не знам не съм купувал в бутилка но един литър в маркета е дори под 1 € (проверих по нета продават бутилки млеко дори за 1,35 €) Кило сиране може да се продава и за над 7 € но се намира и за 3,5 €. Баклаваджиите решиха да протестират срещу голямото увеличение на цената на зеления фъстък и решили да правят баклавите само с орехи и лешници като протест за това а не такак както пишете вие. В Турция се намират продукти с цени според джоба на всички. Толкова е елементарно.
  • 10 4634

    2 0 Отговор
    Несъмнено всяка държава гони собствените си интереси, но май това е пътят да се спре тази безумна война. Най-после артистчето да признае, че като се пише на държавник, трябва да спазва международни споразумения - дано да знае какво е това.
    Тази война трябва да спре и САЩ престанат да бъдат подпълвачи на всяка нова война.
  • 11 ПУТИН НЯМА ДА ПУСНЕ ЗРЪНЦЕ ЗА ИЗНОС ОТ

    0 0 Отговор
    ОКРАЙНА !
  • 12 ПУТИН ТРЯБВА ДА ПРОДАДЕ ВСИЧКОТО ЖИТО

    1 0 Отговор
    И ЗЪРНО ,А НИВИТЕ ДА РАЗОРЕ !
  • 13 ХЛЯБА В УКРИЯ САМО НА РУСКАТА ФУРНА

    1 0 Отговор
    ТОЛКОЗ !
Новини по държави: