Отидете към основна версия

887 16

Байдън: Демокрацията е важен елемент за бъдещето на двете Америки

  • сащ-
  • джо байдън -
  • среща-
  • америка

Президентът на САЩ Джо Байдън откри срещата на върха на страните от Северна и Южна Америка с думите, че демокрацията е "изключително важен елемент за бъдещето на Америките"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън откри срещата на върха на страните от Северна и Южна Америка с думите, че демокрацията е "изключително важен елемент за бъдещето на Америките", предаде Франс прес.

"Нашият регион е голям и многообразен. Невинаги сме съгласни за всичко. Но именно защото сме демокрации, ние решаваме разногласията си с взаимно уважение и диалог", каза той.

Тази голяма Среща на върха на Америките, която се състои в Лос Анджелис, е белязана от отсъствието на някои държавни глави, сред които на Мексико, Гватемала, Боливия и Хондурас. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор разкритикува Белия дом, че е изключил Куба, Никарагуа и Венецуела. Американското президентство оправда решението си с резервите които има заради липсата на демокрация и неспазването на човешките права в тези страни.

Байдън приветства стартирането на "Американско партньорство за икономически напредък" с цел насърчаване на по-равномерен растеж в Латинска Америка. "Това, което важи за САЩ, важи за всяка страна. Икономиката на процеждането не функционира", каза демократът. Той неведнъж е критикувал тази теория, според която финансовото облагодетелстване на най-богатите и на големите корпорации автоматично ще доведе до вдигане на стандарта на живот на всички участници в икономиката.

Срещата на върха на страните от Северна и Южна Америка има за цел да илюстрира желанието на правителството на САЩ да поднови връзките със страните от Латинска Америка в момент, когато Китай инвестира масово в региона.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.

Свързани новини