Отидете към основна версия

4 782 46

В Киев! Борис Джонсън пристигна в украинската столица за спешна среща с Володимир Зеленски

  • украйна-
  • киев-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • володимир зеленски

Ройтерс посочва, че се очаква Джонсън да предложи мащабна програма за обучение на украинските въоръжени сили, през която биха могли да преминават до 10 000 военни на всеки 120 дни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев по време на второто си пътуване до украинската столица от началото на руската инвазия, предаде Ройтерс.

Джонсън публикува своя снимка с украинския държавен глава в акаунта си в "Туитър" и нея написа към нея: "Г-н президент, хубаво е отново да съм в Киев".

Началникът на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак съобщи в "Телеграм", че са били проведени консултации между британския премиер, командния център и правителството, на които е била обсъдена необходимостта от доставяне на тежко въоръжение и системи за ПВО, оказването на икономическа подкрепа на Украйна и засилване на санкциите срещу Русия.

Ройтерс посочва, че се очаква Джонсън да предложи и мащабна програма за обучение на украинските въоръжени сили, през която биха могли да преминават до 10 000 военни на всеки 120 дни.

Срещата е била пазена в тайна по съображения за сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: