Отидете към основна версия

3 667 20

Нагоре! Саудитска Арабия повишава августовските си цени на петрола

  • опек-
  • опек+-
  • саудитска арабия-
  • нефт-
  • роснефт-
  • петрол

Официалната продажна цена за "арабски екстра лек" беше увеличена с 3,50 долара до 10,35 долара за барел, надхвърляйки предишния максимум от 9,60 долара за май

Снимка: Shutterstock

Кралството покачи за юли официалната продажна цена (OSP) на своя сорт "арабски лек" за Азия до 9,30 долара премия спрямо средната стойност на референтните показатели в Оман и Дубай при премия. Цената е близо до рекордно високата премия от 9,35 долара за барел през май.

Организацията на страните износителки на петрол и техните съюзници (т. нар. формат ОПЕК+) реши да се придържа към планираното увеличение на производството за август въпреки исканията на водещи икономики, включително САЩ и Великобритания, за увеличения.

Едни от най-големите производителки на петрол - Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, отбелязаха ограничен свободен капацитет за по-нататъшно увеличаване на производството, а прекъсването на доставки от Либия, Нигерия и Норвегия може да постави под въпрос съществуващите планове за по-големи производствени обеми на петрол.

Търсенето на суров петрол в Азия обаче е силно, като маржовете на рафинирането на бензин, дизел и реактивно гориво достигнаха рекордни стойности, тъй като пътуванията се увеличиха с настъпването на летния сезон.

Официалната продажна цена за "арабски екстра лек" беше увеличена с 3,50 долара до 10,35 долара за барел, надхвърляйки предишния максимум от 9,60 долара за май.

Петролът започна с ръстове третото тримесечие на годината, след спад през юни, когато опасенията за затягане на паричната политика от централните банки и икономическото забавяне доведоха до първата му месечна загуба от ноември.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини